După ce Bora Hansgrohe a muncit în etapa de azi pentru a-i aduce mult aşteptata victorie de etapă lui Peter Sagan, nu de curând penalizat după gestul nesportiv din etapa 11, Søren Kragh Andersen atacă pe ultimii km şi trece primul linia de sosire, urmat de Luka Mezgec, podium completat de Simone Consonni.

Etapa 14 a debutat în Clermont-Ferrand cu finish la Lyon, oraş care întâmplător, a găzduit şi primul finish al Turului Franței din 1903, câştigat de Maurice Garin. Anul acesta organizatorii au inclus 3 ascensiuni spre final, La Duchère, l’Observance şi Croix Rousse, etapă care a adunat 191 de km.

Cu 4 km înainte de final, Julian Allaphilippe atacă pentru a-l ajunge pe Lennard Kämna aflat la conducere după ce acesta s-a desprins de pluton, dar tânăra senzație de la Sunweb îi răspunde lui Allaphilippe prompt şi reuşeşte să înăbuşească atacul cu toate că şi Richard Carapaz plecase în urmărirea lui Allaphilippe.

Deținătorul tricoului galben, Primož Roglic a declarat la finalul etapei că a crezut că va fi una mai uşoară dar măcar n-a durat atât de mult iar echipa lui nu a trebuit să muncească toată ziua.

Clasamentul general după etapa de azi pentru primii 10 clasați îi include pe: Primož Roglic, Tadej Pogacar, Egan Bernal, Rigoberto Uran, Nairo Quintana, Miguel Angel Lopez, Adam Yates, Mikel Landa, Richie Porte, top ten completat de Enric Mas.

Sursa foto: Getty Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.