Ultima etapă ne-a dus pe un circuit format din 20 de tururi în Nordul Bucureștiului. Dificultățile de pe traseul Turului României se terminaseră și în aer plutea o atmosferă mult mai relaxată. Toate indiciile duceau spre un sprint masiv. Primul favorit era, evident, Tricoul Galben, care a arătat o creștere de formă extraordinară în ultimele zile, nimeni altul decât favoritul publicului, Edi Grosu.
Ei bine, petrecerea a fost stricată de italianul Andrea Guardini, care și-a dublat victoria din prima etapă. De remarcat faptul că am putut avea ocazia de a vedea un învingător de etapă în Giro sau în Turul Omanului alergând în capitala României. Podiumul a fost completat de Edi și de Szymon Krawczyk, de la echipa a doua a CCC.
Așadar, această ediție a Turul României a fost câștigată de Eduard Grosu, care a obținut două victorii de etapă, una la Lacul Sfânta Ana și una în etapa regină cu finalul la Curtea de Argeș. Tricoul roșu a fost luat de Matvey Nikitin de la Vino Astana Motors, iar tricoul de cel mai bun cățărător de Alexandr Ovsyannikov, de la aceași echipă.
Cea mai bună echipă a fost Bike Aid, urmată de Giotti Victoria – Savini Due și de CCC Development Team. Tricoul albastru, pentru cel mai rapid român a fost tot al lui Edi Grosu, urmat de Serghei Țvetcov (aceștia fiind colegi la naționala României) și de Emil Dima (Giotti Victoria). Edi a arătat un spirit fair-play impresionant, mulțumindu-i de numeroase ori lui Serghei Țvetcov pentru sprijinul acordat în etapele montane.
Cu această ocazie, mulțumim și noi organizatorilor Turului României pentru devotamentul arătat în organizarea acestei competiții, chiar și în aceste clipe tulburi!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.