Etapa 15 propunea 2 cățărări dificile de categoria 1 și un final grandios pe Grand Colombier. Privind profilul etapei, favoriții păreau Tadej Pogacar, care se află într-o formă monstruoasă și compatriotul Primoz Roglic, liderul lui Jumbo-Visma conducând Turul Franței cu un pumn de fier. O mare necunoscută era câștigătorul ediției 2019, Egan Bernal, care a arătat vulnerabil în zilele ce au trecut.
O veste tristă din această zi este abandonul lui Sergio Higuita, un rutier cu un stil foarte spectaculos, speculativ și foarte agresiv. Cu aproximativ 160 de kilometri, Bob Jungels l-a trântit pe columbian, care a încheiat competiția în lacrimi. Luxemburghezul și-a cerut scuze după etapă pentru acest incident.
Cu 13 kilometri înainte de final, Bernal și Quintana s-au rupt de grupul favoriților. Culmea este că la trena se afla Wout van Aert, un rutier departe de a fi la același nivel pe munte cu sportivii menționați mai sus. Singurul care a încercat să atace pe urcare a fost Adam Yates, dar care nu a reușit să se desprindă.
Tadej Pogacar a câștigat sprintul împotriva lui Roglic, iar podiumul a fost completat de Richie Porte, care este determinat să obțină cea mai bună clasare a sa la ultima ediție din postura de lider. Această etapă nu a făcut diferențele așteptate, locul 10, Alejandro Valverde, ajungând la doar 24 de secunde.
Așadar, top 5-ul arată în felul următor:
1.Primoz Roglic
2.Tadej Pogacar +40s
3.Rigoberto Uran +1min34s
4.Miguel Angel Lopez +1min45s
5.Adam Yates +2min03s
Egan Bernal pică din top 10, ajungând pe 13, la o distanță de 8 minute și 25 de secunde față de lider.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.