Este luni, deci rutierii iși pot trage sufletul pentru câteva ore. Anul acesta se dovedește un pic atipic și din acest punct de vedere. Eram obișnuiți ca sportivii să facă antrenamente scurte în aceste zile, după care să se relaxeze. 2020 ne aduce un pluton nevoit să facă teste pentru depistarea Covid-19. Procedura impune ca toți cei implicați în cea de a 107-a ediție a TDF-ului să treacă prin 2 teste, pentru a elimina posbilitatea testelor fals pozitive.

La începutul întrecerii, ASO a anunțat că orice echipă cu 2 angajați pozitivi va fi exclusă din Tur. În prima fază de testare, 4 echipe au avut câte un membru al staff-ului depistat cu Covid. Organizatorii au schimbat regula din mers, pentru a nu exista polemici după a doua rundă de teste. Chiar și cele 4 echipe au dreptul la încă două teste pozitive.

Dacă tot suntem aici, putem să discutăm și despre premiile obținute de echipe până acum. Cea mai câștigată echipă este Sunweb cu aproximativ 66 000 de euro, urmată de Jumbo-Visma cu 2 000 de euro mai puțin încasați. Era de așteptat, echipele au fost probabil cele mai vizibile pe parcursul celor 2 săptămâni, au victorii de etapă, deci nu este nimic nelalocul lui. Surprizele apar în josul clasamentului însă. Ineos, Movistar, Arkea sau Bahrain se învârt în jurul sumei de 10 000 de euro sau mai jos.

Aceste formații nu aleargă Turul Franței pentru banii puși la căpătul etapelor, dar aceste locuri în clasament ne arată formă slabă a celor care în anii trecuți dominau competiția. Ineos era deja obișnuită cu victorii de etapă, zile în Galben, Movistar trimitea oameni și în evadări care aduceau clasări bune, cât și oamenii de general contau mult mai mult față de acest an.

Mâine intrăm în Munții Alpi, cu o etapă de 164 de kilometri, 5 cățărări repertoriate și un final de etapă în ascensiune la Villard de Lans. Victoria va fi destul de probabil din evadare sau după atacul pe final al unui puncheur, marele favorit fiind considerat Julian Alaphilippe.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.