Final delirant pe ultimii kilometri cu finish în cățărare pentru Miguel Angel Lopez, care îşi securizează victoria în etapa a şaptesprezecea pe Col de la Loze, prima etapă câştigată in Turul Franței de tânărul columbian.

Cu mai puțin de 22 de km înainte de linia de sosire, evadarea formată din Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep), Gorka Izagirre (Astana) şi Richard Carapaz (Ineos), pornesc în campania de cucerire a Col de la Loze cu un avans de 1:52″ în fața plutonului condus cu hotărâre de Bahrain McLaren.

Din evadare însă, doar Carapaz rezistă până în ultimii 3 km, când este prins de supraviețuitorii ultimelor ascensiuni pe trena lui David de la Cruz. Mai apoi, Jumbo Visma preia conducerea prin Sepp Kuss care îi sudează pe Primoz Roglic, Miguel Angel Lopez, Richie Porte şi Tadej Pogacar.

Mikel Landa, reprezintă marea dezamăgire a acestei etape, spaniolul fiind aşteptat să atace pe ultimii kilometri după ce Bahrain McLaren a dus o trenă alertă, însă fără sorți de izbândă. În schimb, Richie Porte, Richard Carapaz şi veteranul Alejandro Valverde reuşesc performanțe notabile, trecând linia de sosire o distanță relativ mică de câştigătorul Miguel Angel Lopez.

Bilanțul etapei de azi arată cam aşa: Primoz Roglic îşi consolidează poziția de leader în clasamentul general, urmat la 57 de secunde de Tadej Pogacar şi la un minut şi 26 de secunde de nou clasatul pe locul 3 pe podiumul virtual, Miguel Angel Lopez.

Mâine, etapa cu numărul 18, ia startul la Méribel, şerpuind în paralel granițele Italiei şi Elveției şi traversând Alpii. Pe o distanță de 168 de km, etapa include 5 cățărări intermediare cu finish în coborâre în La Roche-sur-Foron.

Sursa foto: Cor Vos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.