La nici 24 de ore după prestația catastrofală din etapa a 16-a din Turul Franței, inevitabilul s-a produs. Egan Bernal și-a anunțat abandonul din Turul Franței. Columbianul a sugerat faptul că a concurat pe tot parcursul competiției cu o accidentare la genunchi și cu dureri cronice de spate.

Chinul lui Egan Bernal a început în etapa a 15-a, cea cu finalul în ascensiune la Grand Colombier. Columbianul a pierdut peste șapte minute în raport cu Primoz Roglic și ceilalți favoriți și a ieșit definitiv din calculele clasamentului general. Apoi, dezastrul a continuat după ziua de pauză, în etapa a 16-a.

Ieri, Bernal a fost lipsit de vlagă și a sosit la peste 27 de minute în urma lui Lennard Kamna, învingătorul etapei. De asemenea, el a pierdut alte 16 minute în raport cu principalii favoriți și a căzut și mai mult în clasament. Prin urmare, după numeroase discuții și consfătuiri, columbianul a decis să abandoneze Turul Franței și să nu se prezinte la startul etapei a 17-a.

“Cu siguranță, nu acesta este modul prin care îmi doresc ca Turul Franței să se încheie. Trebuie să admit, totuși, că aceasta a fost decizia corectă, având în vedere circumstanțele atenuante. Am cel mai mare respect pentru această cursă și abia aștept să revin aici în anii care vor urma.” a declarat Bernal.

Egan Bernal a șocat comunitatea ciclistică anul trecut atunci când s-a impus în Turul Franței. Triumful său a reprezentat prima victorie pentru un ciclist din Columbia în Marea Buclă. Totodată, grație succesului magistral din 2019, Bernal a devenit cel mai tânăr câștigător al Turului Franței de la Laurent Fignon încoace.

Columbianul a anunțat că va încerca să se recupereze cât mai repede pentru a putea ataca celalalte obiective rămase în joc în acest sezon competițional. Turul Franței va continua astăzi, 16 septembrie, cu etapa a 17-a, programată să se desfășoare între Grenoble și Meribel – Col de la Loze, pe o distanță de 170 de kilometri.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.