Etapa cu numărul optsprezece a Turului, i-a adus prima victorie într-un mare tur lui Michal Kwiatkovski care a plecat într-o lungă şi obositoare evadare împreună cu Richard Carapaz, cei doi muncind cot la cot pe ultimele cățărări ale Alpilor pentru a salva imaginea şifonată a echipei Ineos Grenadiers de abandonarea lui Egan Bernal anunțată cu doar o zi în urmă.

Ultima din cele 8 etape montane, a debutat în Méribel, şi a numărat nu mai puțin de 175 de kilometri până la finalul de la Roche-sur-Foron. Richard Carapaz se desprinde de pluton după 47 de kilometri pentru a câştiga cele 10 secunde de bonificație pe Cormet de Roselend, dar elvețianul Mark Hirschi, aflat în roata ecuadorianului, îl depăşeşte şi câştigă punctele.

Iar dacă experimentatul Andre Greipel (Israel Start Up Nation) abandonează competiția ca urmare a ritmului mult prea rapid al cursei, Hirschi cade cu 73 de km înainte de linia de sosire, aflat în evadare împreună cu P. Bilbao, R. Carapaz şi M. Kviatkovski, în timp ce Richie Porte se confruntă cu probleme mecanice cauzate de o pană pe Plateau de Glières. Cu toate acestea, astăzi, Mikel Landa se revanşează pentru eşecul de ieri şi se hotărăşte să atace în sfârşit. Rezistă în evadare o vreme, dar este prins de grupul urmăritor al tricoului galben după ce Pogacar sprintează pe ultimile cățărări ale etapei pentru a-şi asigura punctele bonus.

Wout van Aert depune un ultim efort spre finalul etapei pentru anihila orice atac din partea celorlalți şi sprintează pe lângă Tadej Pogacar clasându-se pe locul 3 în etapa de azi, în timp ce mulțimea ovaționează cuplul Kviatkovski/Carapaz care trece aproape în acelaşi timp linia de sosire.

Parisul nu e departe…

Sursa foto: Stéphane Mahé/AFP/Getty Images

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.