Dedicată sprinterilor, etapa nouăsprezece din Turul Franței, cu startul la Bourg-en-Bresse, a pus la încercare talentul celor mai puternici şi mai rezistenți sportivi din pluton, căci profilul acesteia anunța încă de la inceput, suficiente provocări pentru combo-ul celebru: Sam Bennet şi Peter Sagan.

Bora Hansgrohe şi Deceuninck-Quick Step, ai căror posibili protagonişti de etapă erau asteptați să-şi dispute victoria la Champagnole, au plecat succesiv din pluton în evadări succesive, însă uşor anihilate, în timp ce Lukas Pöstlberger a fost forțat să abandoneze cursa, urmare a unei înțepături de…viespe.

Cu 10 km înainte de final, Søren Kragh Andersen (Sunweb) care a mai câştigat o etapă anul acesta în tur, cea cu finish la Lyon, a profitat de momentul de slăbiciune al plutonului şi al micii evadări şi a accelerat înspre linia de finish cu Jasper Stuyven (Trek Segafredo) pe urmele sale, reuşind cu toate acestea, să se distanțeze deja la 30 de secunde față de grupul urmăritor.

Pe podiumul etapei de azi, în afara câştigătorului, s-au mai aflat: Luka Mezgec (Mitchelton-Scott), la 53 de secunde distanță şi Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) acelaşi interval. Top 10 a fost completat de Greg van Avermaet (CCC), Oliver Naesen (AG2R), Nikias Ardnt (Sunweb), Luke Rowe (Ineos), Sam Bennett (Quick-Step), Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) Matteo Trentin (CCC). Podiumul din clasamentul general se păstrează neschimbat.

Mâine ne aşteaptă o etapă de contratimp de 36,2 km care pleacă din Lure şi se încheie în La Planche des Belles Filles, anticipând un deznodământ impredictibil. Etapa include o cățărare de aproape 6 kilometri cu o pantă medie de 8,5% iar dacă ecarturile sunt suficient de mici între sportivi, pozițiile din clasament pot fi, în mod dramatic, schimbate la finalui acesteia.

Photo: Getty Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.