Etapa a 2-a din Turul Italiei s-a desfășurat pe coasta Siciliei între Alcamo și Agrigento pe o distanță de 149 kilometri fără mari dificultăți. Însă finalul de la Agripento a fost unul spectaculos, ultimii 3 kilometri având o pantă medie 5 %. Precedentul finish de la Agrigento a fost în Giro 2008, Riccardo Ricco a câștigat în fața lui Di Luca, Rebellin și Pellizotti.

Ben Gastauer (AG2R), Alessandro Tonelli (Bardiani), Etienne Van Empel (Vini Zabu), Mattia Bais (Androni) și Thomas De Gendt (Lotto Soudal) au fost rutierii din evadarea zilei care a avut un avans maxim de 5 minute. Thomas de Gendt a câștigat ascensiunea de categoria 4, Santa Ninfa și sprinturile intermediare de la Partanna și Porto Empedocle. Echipa Ineos Grenadiers a încercat să apere tricoul roz și a condus urmărirea evadaților care au fost prinși ușor. Unul dintre favoriții etapei, sprinter-ul Elia Viviani (Cofidis) a căzut, la fel și coechipierul său Simone Consonni.

Astana avea cea mai puternică echipă înaintea cursei cu Fuglsang, Vlasov și Miguel Angel Lopez. După căzătura din contra-timp-ul de ieri de la Palermo, columbianul Lopez a fost nevoit să abandoneze. Dar vestea bună este că Lopez nu are nicio fractură, doar puternice lovituri. În timpul etapei de azi rusul Vlasov a abandonat în urma unei stări generale de rău și unor probleme stomacale resimțite încă de aseară.

Echipa UAE continuă sezonul foarte bun. Diego Ulissi (UAE) s-a desprins de pluton în ultimul kilometru alături de Peter Sagan (Bora Hansgrohe) și Mikkel Frolich Honore (Deceuninck QuickStep). Și totuși surprinzător, la sprint, Ulissi l-a învins pe slovac. Sprint-ul plutonului a fost câștigat de Michael Matthews (Sunweb). Este primul Tur al Italiei pentru Peter Sagan în care se va lupta pentru tricoul pe puncte cel mai probabil cu Michael Matthews (Sunweb) și Fernando Gaviria (UAE). Până acum în Giro 2020 2 etape și tot atâtea victorii italiene. Ulissi a obținut a 37-a victorie a carierei și confirmă forma excelentă din acest sezon în care a câștigat Turul Luxemburg cu 2 victorii de etapă, a terminat pe 4 Settimana Internazionale Coppi e Bartali, pe 3 Giro dell’Emilia, pe 2 în Gran Piemonte și pe 8 în Il Lombardia.

După victoria de ieri, Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) își păstrează tricoul roz. Pe 2 în clasamentul general a rămas Joao Almeida (Deceuninck Quick Step) la 22 de secunde, iar pe 3 a urcat Geraint Thomas la 23 de secunde. Dintre favoriți, Geraint Thomas rămâne cel mai bine clasat în clasamentul general, Vincenzo Nibali (Trek Segagredo) are o întârziere de 1:06, Steven Kruijswijk (Jumbo Visma) de 1:21, iar Jakob Fuglsang (Astana) de 1:24. În etapa a 3-a se va urca pe Etna.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.