Ecuadorianul Jonathan Caicedo (Education First) s-a impus după o etapă de 150 kilometri cu final pe Etna. Podiumul a fost completat de Giovanni Visconti (Vini Zabu – KTM) – aproape de o triplă italiană consecutivă în Giro și de Harm Vanhoucke (Lotto Soudal).

Portughezul de 22 de ani Joao Almeida (Deceuninck QuickStep) a preluat tricoul roz, fiind la egalitate cu învingătorul etapei Caicedo, iar podiumul este încheiat de Pello Bilbao (Bahrain McLaren). Dintre favoriți, cel mai bine clasat este Wilco Kelderman (Sunweb) pe locul 4 la 42 de secunde de lider, Vincenzo Nibali (Trek Segafredo) la 55 de secunde, Domenico Pozzovivo (NTT) la 59 de secunde, Jakob Fuglsang (Astana) la 1:13, Steven Kruijswijk (Jumbo Visma) și Rafal Majka (Bora Hansgrohe) la 1:26.

Britanicii Geraint Thomas și Simon Yates au pierdut ambii timp: Thomas 12 minute și din cauza a două căzături suferite, respectiv Yates 4 minute. A doua căzătura a lui Thomas a fost provocată de un bidon aruncat al echipei Bahrain McLaren. E clar că avem parte de un Giro fără un favorit cert, și etapa cu final la Etna a eliminat aproape definitiv 2 dintre marii favoriții dinaintea startului Turului. Portughezul Almeida care se află la debut într-un Mare Tur, devine al treilea portughez care conduce clasamentul general după Joaquim Agostinho – 1976 Vuelta și Acacio da Silva – 1989 Giro, 1989 Turul Franței.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.