Sursă poză: Daniel Kalisz/Getty Images

Organizatorii Turului Down Under și a cursei de o zi Cadel Evans Great Ocean Race au decis să anuleze edițiile din 2021 din cauza pandemiei de COVID-19. Acestea erau primele 2 curse din calendarul World Tour 2021. Obligația impusă de autoritățile australiene ca oricine sosește în țară să stea obligatoriu în carantină timp de 14 zile a determinat unele echipe cicliste să renunțe la participare, iar organizatorii au fost obligați să anuleze cursele. Competiția care ar fi inaugurat World Tour 2021, Turul Down Under trebuia să se desfășoare între 19 și 24 Ianuarie 2021 cursa masculină și între 14 și 17 ianuarie 2021 cursa feminină.

Pe de altă parte, nu se va desfășura nici Cadel Evans Great Ocean Race, prima cursă de o zi din circuitul World Tour masculin planificată pe 31 Ianuarie, care ar fi trebuit să aibă în 2021 cea de a 6-a sa ediție. De asemenea s-a anulat și proba feminină programată cu o zi mai devreme. Chiar Cadel Evans s-a arătat dezamăgit că nu se va putea desfășura cursa: “Suntem triști că nu putem deschide calendarul curselor de o zi din World Tour în ianuarie, dar această decizie a fost luată punând pe primul plan sănătatea și siguranța cicliștilor, spectatorilor, voluntarilor și a comunității în general”. Ultimii 2 câștigători din cursa de o zi Cadel Evans Great Ocean Race erau Elia Viviani (2019) și Dries Devenyns (2020).

De asemenea s-a suspendat și Turul Jayco Herald care ar fi trebuit să aibă loc în primele zile din luna februarie 2021. Noua programare va fi în august 2022. Circuitul masculin ar trebui să debuteze acum în noile condiții pe 21 de februarie 2021 cu Turul UAE.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.