Chris Froome, de 4 ori învingător în Turul Franței, de 2 ori în Vuelta și o dată în Giro, crede că Vuelta 2020 îi va fi de folos pentru a începe deja pregătirea celei de-a 108-a ediție din Le Tour care se va desfășura anul viitor. Ciclistul încă la Ineos Grenadiers va îmbrăca din 2021 tricoul echipei Israel Start-up Nation.

“Pregătirea pentru Turul Franței începe cu adevărat încă de acum deoarece Vuelta fiind atât de avansată în calendarul competițional, condiția fizică se va menține și va fi baza pentru anul viitor”, a spus Froome pentru Cyclingnews.com în ziua de pauză din Turul Spaniei.

“În fiecare an privesc traseul Turului și vreau sa îmi dau seama dacă etapele de munte și cele de contra-timp sunt bine echilibrate. Cred că anii trecuți balanța era înclinată clar spre cățărători. Traseul din 2021 are trei finish-uri la altitudine, inclusiv 2 ascensiuni în aceeași etapă pe Mont Ventoux, dar și 58 de kilometri de contra-timp. Cred că este un traseu mult mai echilibrat decât în ultimii ani”.

Froome, în vârstă de 35 de ani, a spus că s-a emoționat în timpul prezentării traseului Turului Franței 2021. Acesta a spus că Israel Start-up Nation va avea o echipă foarte puternică în cursele de trei săptămâni începând cu sezonul viitor, alături de Michael Woods și Daniel Martin. “Va fi o structură complet diferită, fără să fiu lipsit de respect față de actuala echipă Israel Start-up Nation. Cred că plecăm dintr-un loc nou pentru a construi un program și mai ales o echipă care să ne permită să obținem clasări bune în Marile Tururi”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.