Sursă poză: Marco Bertorello/AFP

Duminica trecută a fost publicat traseul Turului Franței 2021. Cu doar 3 etape cu final în cățărare, actualul campion, slovenul Tadej Pogacar, crede despre viitoarea ediție că este “mai clasică” decât edițiile anterioare. Dar totodată Pogacar și-ar fi dorit mai multe finish-uri în cățărare.

“Primele 2 etape ale Turului din Bretagne vor fi puțin stresante și cele două etape de contra-timp cu 58 de kilometri în total mă vor ajuta. În special prima dintre ele care va veni foarte devreme (etapa a-5-a) și pare plată. Va fi o primă săptămână plină de emoții, cu vânt puternic și trebuie să am mare grijă”, a spus Pogacar. În a doua săptămână a Turului Franței vor apărea Alpii, cu etapa cea mai grea cu final în stațiunea de schi Tignes înainte de prima zi de pauză: “Alpii vor fi prezenți doar 2 zile, dar sunt ascensiuni dure, având puțini kilometri în loucri legendare și cu aproape 4500 de metri diferență de nivel acumulată”.

În săptămâna decisivă protagoniști vor fi Pirineii unde se va urca pe Sant-Louis, Peyresourde, Val Louron, Portet, Tourmalet și Luz Ardiden. Aceste etape sunt pe gustul lui Tadej Pogacar care s-a declarat fan al Pirineilor: “Aici am câștigat Turul Franței 2020 și sper să fiu la fel de puternic în Pirinei. În Andorra este cu adevărat și mai dificil. Am câștigat o astfel de etapă în Vuelta 2019”.

Cursa se va încheia cu un contra-timp de 31 de kilometri unde slovenul de la UAE crede că este posibil să se decidă învingătorul Turului Franței, chiar dacă este mult mai plat și mai puțin tehnic decât contra-timpul decisiv din Turul Franței 2020 câștigat de Pogacar la Planche des Belles Filles.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.