Sursă poză: www.twitter.com/lavuelta

Etapa a-14-a a fost o etapă de tranziție între Lugo și Ourense pe o distanță de 204,7 kilometri cu 3 ascensiuni de categoria a-3-a pe traseu (Alto de Escairon – 8,7 kilometri cu pantă medie 3,3 %, Alto de Guitara – 7,8 kilometri cu 3,8 % și Alto de Abelaira – 7,6 kilometri cu 3,8 %. Ourense găzduiește pentru a-11-a oară finalul unei etape din Vuelta. Ourense apăruse ultima oară pe traseul Vuelta în 2016 când orașul a fost punctul de plecare al etapei secunde. Francezul Laurent Jalabert a obținut a doua din cele 5 victorii de etapă care l-au făcut să câștige și clasamentul general din Vuelta 1995 la Ourense, ultima dată când Ourense a găzduit finalul unei etape din Vuelta.

Victoria de etapă avea să fie stabilită din evadare. Marc Soler (Movistar), Tim Wellens (Lotto Soudal), Dylan Van Baarle (Ineos Grenadiers), Thymen Arensman (Sunweb), Michael Woods (Education First), Pierre Luc Perichon (Cofidis) și Zdenek Stybar (Deceuninck Quick Step) sunt rutierii care au făcut parte din evadarea zilei. Echipele Astana și Bora Hansgrohe au dus trena în pluton, avansul evadării ajungând la maxim 5 minute și jumătate. Apoi trena a fost preluată de Total Direct Energie care dorea ca victoria să se decidă la sprint masiv, iar astfel avansul evadării a scăzut până la 1 minut și jumătate. În evadare Perichon s-a impus pe Alto de Escairon, Wellens pe Alto de Guitara, Woods pe Alto de Abelaira. Iar Zdenek Stybar a câștigat sprintul intermediar de la Monforte de Lemos. Woods știa că nu trebuie să ajungă la sprint cu colegii săi și a atacat pe a treia ascensiune a zilei, Alto de Abelaira, dar a fost repede prins. Apoi cu 11 kilometri până la final, Soler, Stybar și Wellens s-au desprins de colegii de evadare, dar în ultimii 2 kilometri cei trei au fost prinși de Arensman, Van Baarle și Michael Woods.

Finalul etapei a fost ușor în urcare. Wellens a declanșat primul sprintul, iar Michael Woods părea că îl va ajunge și îl va depăși pe Wellens, dar belgianul a fost mai puternic și a părut că știe mai bine finalul etapei. Zdenek Stybar a completat podiumul. Wellens a câștigat a doua sa etapă din Vuelta 2020 după succesul din a-5-a etapă terminată la Sabinanigo și a-30-a victorie din carieră.

Toți favoriții au venit la 3:44 minute de Wellens, neproducându-se nicio schimbare în clasamentul general.

Clasamentul general Vuelta 2020:
1. Primoz Roglic
2. Richard Carapaz la 39 secunde
3. Hugh Carthy la 47 secunde
4. Daniel Martin la 1:42
5. Enric Mas la 3:23

Enric Mas (Movistar) rămâne cel mai bun tânăr, Roglic este lider și în clasamentul tricoului verde, iar Guillaume Martin (Cofidis) rămâne cel mai bun cățărător. Mâine vom avea cea mai lungă etapă din Vuelta 2020 între Mos și Puebla de Sanabria pe o distanță de 230,8 kilometri, o etapă pentru evadări.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.