Ciclistul belgian Remco Evenepoel își pregătește întoarcerea în competiții după accidentul din Il Lombardia din vara acestui an, printr-un cantonament în Spania. În timp ce pentru majoritatea cicliștilor este timpul unei binemeritate pauze după un sezon mai condensat și mai stresat ca niciodată, unii rutieri deja încep să pregătească noul sezon. Este cazul tânărului campion Remco Evenepoel, care duminică va pleca în Spania, la Calpe, pentru a continua pregătirile.

Tânărul de la Deceuninck Quick-Step își va intensifica antrenamentul, încercând să se recupereze total după fractura de pelvis și diferite leziuni pe care le-a suferit după gravul accidentul de pe Muro di Sormano în Il Lombardia pe 15 august 2020. După 3 luni mai târziu, Evenepoel se întoarcea la antrenamente, chiar în momentul începerii Giro d’Italia care ar fi trebuit să fie primul său Mare Tur în care ar fi participat și unde ar fi avut ca obiectiv nici mai mult, nici mai puțin decât câștigarea cursei.

Evenepoel fuge de vremea mai urâtă din Belgia și caută temperaturi mai plăcute la malul mării în Spania, pentru a continua recuperarea și pentru a acumula kilometri în picioare. Diferența a acestui cantonament față de cele obișnuite, după cum informează publicația flamandă ‘Het Nieuwsblad’, este că Remco va sta într-un apartament, nu într-un hotel din cauza măsurilor luate împotriva pandemiei de Covid-19. Un cantonament în Alicante îi poate folosi lui Remco Evenepoel de asemenea pentru a se deconecta de la rutina sa zilnică de după accident.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.