Rod Ellingworth, unul dintre pilonii care a stat la baza fondării proiectului Team Sky, revine în cadrul Ineos Grenadiers, după doar un sezon alături de Bahrain Merida. Britanicul va reveni în postura de director tehnic al echipei conduse de Dave Brailsford.

Știrea plecării lui Ellingworth de la Bahrain Merida a venit ca un trăznet asupra lumii ciclismului. Britanicul a fost Team Principal al echipei în 2020 și a condus asaltul lui Mikel Landa spre un loc în top cinci la finalul Turului Franței din acest an.

Aparent, motivul din spatele deciziei sale de a părăsi echipa din Bahrain are un temei eminament financiar, team-ul fiind lovit de numeroase probleme economice venite pe fondul pandemiei de Coronavirus. Astfel, deși a purtat o serie de tratative pentru a redresa situația, Ellingworth a anunțat joi că nu va continua pentru 2021.

Numele lui Rod Ellingworth este strâns legat de succesul din anii 2010 ai echipei Sky în marile tururi. El a fost la timona proiectului la toate cele șapte victorii din Turul Franței (Wiggins – 2012, Froome – 2013, 2015, 2016, 2017, Thomas – 2018, Bernal – 2019), dar și la succesele lui Chris Froome din Giro (2018), respectiv Vuelta (2011 și 2017).

Numirea lui Rod Ellingworth în funcția de director tehnic aduce după sine și alte permutări în echipa tehnică a proiectului Ineos Grenadiers. De asemenea, Dan Hunt va fi promovat de către Dave Brailsford în funcția de Director of Performance în cadrul team-ului britanic.

Foto – Getty Images

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.