Pandemia de Coronavirus lovește în continuare pasionații de ciclism din lumea întreagă. Programat pentru luna ianuarie a anului viitor, campionatul mondial de ciclocross, întregește lista evenimentelor sportive care sunt organizate fără spectatori.

Ediția din 2021 a campionatului mondial de ciclocross este programat să se desfășoare la sfârșitul lunii ianuarie, la Ostend, în Belgia. Inițial, competiția a fost pusă sub pericol, dată fiind situația Coronavirusului din Belgia, dar, organizatorii și autoritățile au ajuns la o situație de compromis.

Mathieu van der Poel și Ceylin del Carmen Alvarado sunt campionii mondiali în exercițiu la categoria Elite la masculin, respectiv feminin. Cei doi olandezi sunt așteptați să-și apere titlul mondial la Ostend, Mathieu van der Poel fiind principalul favorit la un nou titlu mondial în cursa categoriei Elite.

van der Poel va avea competiție foarte serioasă din partea belgienilor Wout van Aert și Eli Iserbyt. În cursa feminină a categoriei Elite, favoritele par a fi eminamente din partea gazdelor. Pe lângă Ceylin del Carmen Alvarado, numele lui Lucinde Brand și Denise Bentsema fiind și ele prezente pe lista principalelor favorite pentru titlul mondial.

Campionatul mondial de ciclocross va avea loc în perioada 30-31 ianuarie, la Ostend, în Belgia.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.