O veste excelentă pentru fanii legendarului Davide Rebellin! Ilustrul rutier italian își va continua aproape sigur cariera profesionistă și în 2021. Câștigător în trecut a câtorva curse clasice prestigioase, cum ar fi Amstel Gold Race, Liege-Bastogne-Liege sau Săgeata Valonă, Rebellin e dat de presa din Italia ca fiind aproape sigur component al echipei Cambodia Cycling Academy.

Rolul lui Rebellin va fi mult mai complex decât cel de a fi un simplu ciclist. Experimentatul rutier italian ar urma să aibă de asemenea și rolul de a ajuta dezvoltarea ciclismului din țara asiatică în vederea ediției din 2023 a Jocurilor Asiei de Sud-Est.

Davide Rebellin va împlini 50 de ani vara viitoare și a debutat în ciclismul profesionist în 1993 alături de GB-MG Maglificio. De-a lungul prodigioasei sale cariere, veteranul italian a mai evoluat pentru alte zece echipe: Polti, FDJ, Liquigas, Gerolsteiner, Androni Giocattoli, Miche, Meridiana Kamen, CCC, Kuwait-Cartucho.es și Sovac.

În sezonul recent încheiat, Davide Rebellin a evoluat pentru Meridiana Kamen, echipă alături de care mai evoluase între 2009 și 2012. Italianul a încântat și fanii ciclismului din România în 2020 cu prezența sa în ediția aniversară din Turul Ciclist al Sibiului, competiție la finele căreia s-a clasat pe un excelent loc opt în clasamentul general.

În trecut, Davide Rebellin a mai avut apariții de mare răsunet în fața fanilor consumatori de ciclism din România. Ilustrul rutier italian s-a clasat pe podiumul final al clasamentului general din Turul Ciclist al Sibiului în trei ocazii în trecut, grație victoriei din 2013 și clasărilor pe locul secund din 2014 și 2015.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.