Cu doar câteva ore înaintea debutului primei ediții din UCI Cycling Esports World Championship, Tom Pidcock a acordat un interviu amplu publicației britanice The Daily Telegraph în care a vorbit pe îndelete desore ceea ce înseamnă e-racing, dar și despre cariera sa de sportiv de până acum și perspectivele sale de viitor.

În vârstă de 21 de ani, Tom Pidcock este văzut ca fiind una dintre speranțele ciclismului britanic. În dreptul palmaresului său stau câteva medalii în varii discipline ale ciclismului, cea mai notabilă fiind medalia de argint la campionatele mondiale de ciclocross din acest an.

Pidcock va concura la ediția inaugurală a campionatelor mondiale de e-racing, proba de fond urmând să se desfășoare astăzi. Britanicul și-a exprimat opinia vis-a-vis de acest concept, declarând următoarele: “Cu toții am fost sceptici la început. Lucrurile se dezvoltă permanent. Trebuie să conștientizăm faptul că bicicletele electric și E-racingul fac parte de acum din sportul nostru. Cu cât acceptăm mai repede acest fapt, cu atât mai repede mai evolua ca sport.”

Proba de fond a campionatelor mondiale de e-racing va avea la start și alte nume deja consacrate în ciclism, printre care îi reamintim pe Alberto Bettiol, Thomas de Gendt sau Rigoberto Uran. Popularitatea conceptului de e-racing a crescut semnificativ după lockdown-ul din primăvară, aplicații precum Zwift fiind mai mult decât utile pentru promovarea antrenamentelor de tip indoor.

Tom Pidcock va face pasul la ciclismul profesionist de șosea imediat după ediția din 2021 a campionatelor mondiale de ciclocross, programate să se desfășoare la Ostend, în Olanda, în perioada 30-31 ianuarie 2021. Britanicul a semnat un contract valabil de la 1 martie 2021 cu INEOS Grenadiers.

 

Foto – Eurosport

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.