Una dintre bicicletele clasice lansate de Bianchi a fost vândută la o licitație pentru suma de 66000 de euro. Această raritate nu este altceva decât bicicleta folosită de însuși Marco Pantani la ediția din 2000 a Turului Franței.

Această sumă a fost adunată de fostul antrenor al Pantani, Davide Cassani, împreună cu un grup de afaceriști și cu jucător din Serie A care și-a exprimat dorința de a rămâne anonim. Totodată, la licitația din Italia s-au mai vândut și alte piese din colecția lui Pantani, iar suma totală a obiectelor vândute a ajuns la 161000 euro.

Marco Pantani a făcut spectacol total în Turul Franței din 2000 alături de această bicicletă Bianchi. Legendarul rutier italian a repurtat un succes demn de povestit nepoților pe Mont Ventoux, după un duel memorabil cu Lance Armstrong. De asemenea, Pantani a mai câștigat o etapă la Courchevel. În cele din urmă, italianul a abandonat pe fondul unor probleme de sănătate.

Pantani a încetat din viață pe 14 februarie 2004, în circumstanțe rămase misterioase până în zilele noastre. Totuși, la momentul decesului său, italianul era deja cunoscut pentru problemele cu dopajul și cu o depresie survenită pe fondul descalificării din cauza nivelului ridicat al hematocritului în ediția din 1999 a Turului Italiei.

De-a lungul scurtei, dar intensei sale cariere, Marco Pantani a câștigat două mari tururi, ambele în 1998, atunci când s-a impus atât în Turul Italiei, cât și în Turul Franței. De altfel, Pantani rămâne în continuare ultimul ciclist care a realizat această dublă istorică în același an competițional.

Conform declarațiilor date de Davide Cassani în presa din Italia, bicicleta achiziționată la această licitație va fi donată muzeului dedicat lui Marco Pantani pe 13 ianuarie, dată în care, italianul ar fi împlinit 51 de ani.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.