Un nou studiu apărut în International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism vine să confirmă ideea conform căreia cafeina are un impact minuscul în îmbunătățirea performanței ciclistice. Mai mult decât atât, conform descoperirilor celor doi cercetători de la Universitatea din Coventry, consumul excesiv de cafea nu aduce nici un beneficiu notabil.

Studiul celor doi oameni de știință britanici a avut un eșantion format din 46 de cicliști (27 de bărbați și 19 femei). Participanții la această cercetare au consumat cafea cu o oră înainte de a face un antrenament de cinci kilometri. Rezultatele corelate au arătat o îmbunătățire cu 1.7% față de timpii obținuți în condiții normale.

În faza inițială a cercetării, subiecții au fost selectați în funcție de numărul de antrenamente pe săptămână, iar cei aleși pentru studiu se antrenau de minim trei ori pe săptămână. Rezultatele finale ale studiului au reliefat faptul că nu existe diferențe statistice semnificative între participanții care au consumat cafea în mod regulat și cei care au consumat cafea.

Totodată, aceeași cercetare ilustrează faptul că performanța neuromusculară crește după consumul de cafea, dar nu în mod semnificativ. De asemenea, rezultatele confirmă ideea că dincolo de performanța neuromusculară, consumul de cafea scade nivelul oboselii.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.