vincenzo nibali

 

Aflat actualmente în componența formației Trek-Segafredo, Vincenzo Nibali ar putea deveni, începând cu sezonul 2022, component al echipei INEOS Grenadiers. Italianul va fi în 2021 în ultimul an de contract cu formația americană, iar zvonuri din ce în ce mai puternice susțin că Il Squalo va semna cu britanicii.

Acest zvon a fost alimentat și de agentul său, Alex Carera, cel care s-a ocupat în trecut și de managementul lui Chris Froome, și, cel care îl manageriază acum pe Tadej Pogacar, proaspătul câștigător din Turul Franței

Deși inițial a negat orice fel de zvon în acest, managerul spaniol a lăsat să se înțeleagă că nu e totul terminat. Întrebat de Marca vis-a-vis de situația contractuală a lui Nibali, Carera a declarat succint: “E complicat, dar în ciclism, totul e posibil. E dificil, dar nu imposibil.”

În vârstă de 36 de ani, Vincenzo Nibali, are un palmares impresionant. El este unul cei doar șapte cicliști care și-au adjudecat minim o victorie în clasamentul general al tuturor celor trei mari tururi. (Vuelta – 2010, Giro – 2013, 2016, Turul Franței – 2014). Din palmaresul său mai notăm și trei victorii în clasice monument, în 2015 și 2017 în Turul Lombardiei, iar în 2018 în Milano-San Remo.

Vincenzo Nibali a debutat în cariera de ciclist profesionist în 2005, alături de defuncta echipă italiană Fassa Bortolo. Un an mai târziu, în 2006, el a plecat la Liquigas, unde a concurat până în 2012. Între 2013 și 2016, Nibali a concurat pentru Astana, ulterior el completând alte trei sezoane, între 2017 și 2019, cu Bahrain Merida. Începând cu 2020, el concurează pentru Trek-Segafredo, echipă alături de care s-a clasat pe locul șapte în ediția din acest an al Turului Franței.

 

 

Foto – Bettini Photo

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.