Una dintre figurile controversate din epoca dopajului revine în atenția fanilor pasionați de ciclism. Ajuns la 37 de ani, Riccardo Ricco a fost găsit din nou vinovat într-un scandal legat de dopaj.

Văzut cândva ca fiind o mare speranță a ciclismului italian, Ricco a fost suspendat pe viață de autoritățile italiene. În 2015, ciclistul italian a fost acuzat că a încercat să cumpere EPO și testosteron. Acuzele au venit pe fondul unei acțiuni a poliției din Livorno.

Conform oficialilor poliției din orașul din Toscana, Ricco a fost văzut atunci când încerca să facă o tranzacție cu alte două persoane. Chiar dacă Ricco și-a anunțat retragerea definitivă din carieră, tribunalul antidoping italian l-a suspendat pe viață. Mai mult de atât, italianul are de plătit o amendă de 4000 de euro și costurile de judecată în valoare de 378 de euro.

În trecut, Riccardo Ricco s-a impus în etape din Turul Italiei în 2008, an în care a câștigat și clasamentul destinat celui mai bun tânăr. Cariera lui a luat o turnură total nefastă după ce a fost prins dopat în ediția din același an a Turului Franței. Chiar dacă a revenit în ciclism în 2010, Ricco a fost din nou suspendat în 2011, după ce a recunoscut că făcea dopaj sangvin.

De data aceasta, italianul a fost suspendat pentru 12 ani, până în 2023. Înainte ca acest scandal să iasă din nou la iveală, Riccardo Ricco își anunțase deja retragerea din ciclismul profesionist, după ce inițial spera să facă o revenire în 2023, atunci când a doua suspendare ar fi expirat.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.