2020 a fost un an foarte competitiv pentru sportul belgian. Ca de obicei, ciclismul a jucat un rol important pentru publicul din Belgia. Ieri, în cadrul unei ceremonii restrânse din cauza pandemiei de Coronavirus, sportul belgian și-a premiat campionii de top.

Din fericire pentru fanii sportului cu două pedale, Wout van Aert a câștigat marele premiu și a fost desemnat sportivul anului 2020 în Belgia. Ciclismul a fost foarte bine reprezentat per total, Remco Evenepoel clasându-se și el pe ultima treaptă a podium. Între cei doi cicliști, locul secund a fost adjudecat de Romelo Lukaku, atacantul echipei de fotbal Inter Milano.

În 2020, van Aert a performat cu brio și și-a adjudecat numeroase triumfuri importante. Dintre acestea, reamintim victoriile din Milano-San Remo, Strade Bianche, clasamentul pe puncte destinat sprinterilor în Criteriul Dauphine, titlul național al Belgiei în proba de contratimp, dar și cele două victorii de etapă din Turul Franței.

„Sunt foarte mândru de acest trofeu. A fost un an aparte. Fără să compromit valoarea celelalte victorii de până acum, pot să spun că acest premiu este cel mai mare premiu pe care îl poți câștiga din calitate de sportiv.” a declarat pe scurt Wout van Aert pentru Wielerflits.

În vârstă de 26 de ani, Wout van Aert are deja un palmares impresionant. În afară de victoriile obținute deja în cursele de șosea, tânărul rutier belgian are în palmaresul său și trei titluri mondiale la ciclocros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.