Prima competiție World Tour a sezonului 2021 a debutat astăzi cu prilejul primei etape din UAE Tour. Un traseu plat ca în palmă și cu un traseu de 176 de kilometri, cu startul la Al Dhafra Castle și finalul la Al Mirfa, îi aștepta pe cicliștii prezenți la startul competiției din Emiratele Arabe Unite.

Printre cei prezenți la start l-am regăsit pe Chris Froome, britanicul fiind la competiție din postura de rutier al echipei Israel Start-Up Nation. Totodată, Mathieu van der Poel era și el prezent în premieră la startul unei competiții din postura de ciclist al unei echipe de World Tour.

Încă de la începutul etapei, plutonul a fost la încercare de puternicul vânt lateral care sufla foarte puternic. Astfel, s-au format mai multe grupulețe. Astfel, s-a format o evadare monstru, cu 26 de rutieri implicați în acțiunea ofensivă. De altfel, până la finalul zilei, vântul lateral a perturbat acțiunea din UAE Tour.

În cele din urmă, grupul restrâns plecat la atac și-a disputat victoria. Aflat în rândul acestora, Mathieu van der Poel a dominat sprintul și a obținut o victorie facilă. David Dekker și Michael Morkov au completat podiumul zilei, în timp ce, printre primii cinci clasați i-am mai regăsit și pe Emils Liepins și Elia Viviani.

În mod surprinzător, Tadej Pogacar a reușit să se intercaleze printre sprinteri și învingătorul en titre din Turul Franței s-a clasat pe un excelent loc șase. În spatele său, Anthony Roux, Chris Harper, Joao Almeida și Fausto Masnada au completat un top zece eterogen.

Având în vedere faptul că aceasta a fost prima etapă din UAE Tour, clasamentul general la vârf este identic cu clasamentul etapei de azi. Astfel, Mathieu van der Poel este primul lider în UAE Tour, cu un avans de patru secunde în fața lui David Dekker și șase secunde în fața lui Michael Morkov. Grație secundelor de bonificație luate la sprinturile intermediare de azi, top cinciul clasamentului general este completat de Joao Almeida și Tadej Pogacar.

Acțiunea din UAE Tour va continua mâine, 22 februarie, cu etapa a doua, un contratimp individual programat să se desfășoare cu startul și finalul la Al Hudayriat Island, pe o distanță de 13 kilometri.

Foto – UAE Tour

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.