După victoria lui Mathieu van der Poel (Alpecin Fenix) în fața lui David Dekker (Jumbo Visma) și a lui Michael Morkov (Deceuninck Quick Step) în prima etapă a Turului UAE, prima cursă de World Tour din sezonul 2021, în etapa a 2-a s-a desfășurat un contra-timp individual la Al Hudayriat Island pe o distanță de 13 kilometri, prima astfel de probă din istoria acestui tur. Dar înaintea etapei a doua din Turul UAE, Alpecin Fenix pentru care evoluează și liderul cursei Mathieu van der Poel a anunțat un caz pozitiv Covid-19 în cadrul echipei și astfel a fost nevoită să renunțe la competiție.

Dintre oamenii de general, Joao Almeida (Deceuninck Quick Step), Tadej Pogacar (UAE), Adam Yates (INEOS Grenadiers) au fost singurii care au prins bordura câștigătoare. Mai mult de atât portughezul Almeida a obținut 6 secunde de bonificații, câștigând cele 2 sprinturi intermediare de pe traseu. Restul favoriților au sosit la peste 8 minute, pierzând orice șansă de a se impune la general.

Elvețianul Steffan Bissegger (Education First Nippo) a condus mult timp clasamentul etapei. Dar a fost învins de marele favorit al etapei, italianul Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) cu 14 secunde. Danezul Mikkel Bjerg (UAE) a terminat pe locul 3 la 21 de secunde de învingător. Campion mondial la contra-timp individual, Ganna a avut azi o medie de 56 km/h și este deja a treia victorie obținută în acest sezon după cele 2 succese din Etoile de Besseges dintre care una obținută tot într-o probă de contra-timp. Pe parcurs, Ganna era să îl prindă pe Vincenzo Nibali (Trek Segafredo) care a plecat cu 1 minut înaintea sa.

Între Pogacar și Almeida s-a produs un ecart de 6 secunde în favoarea primului, slovenul terminând pe locul 4 la 24 de secunde față de Ganna. Iar câștigătorul Turului Franței 2020, Tadej Pogacar a devenit lider în clasamentul Turului UAE, o competiție importantă pentru echipa sa. Chris Froome la debutul său pentru echipa Israel Start up Nation nu își regăsește încă forma. A terminat contra-timpul la 1:36 de învingător.

Clasamentul general după etapa a 2-a din Turul UAE este:

1. Tadej Pogacar (UAE)
2. Joao Almeida (Deceuninck Quick Step) la 5 secunde
3. Mattia Cattaneo (Deceuninck Quick Step) la 18 secunde
4. Chris Harper (Jumbo Visma) la 33 secunde
5. Adam Yates (INEOS Grenadiers) la 39 de secunde
6. Neilson Powless (Education First Nippo) la 41 de secunde
7. Anthony Roux (Groupama FDJ) la 45 de secunde
8. David Dekker (Jumbo Visma) la 46 de secunde
9. Michael Morkov (Deceuninck Quick Step) la 47 de secunde
10. Mattias Skjelmose Jensen (Trek Segafredo) la 48 de secunde

Mâine avem o etapă de 166 de kilometri între Strata Manufactoring și Jebel Hafeet cu finish în plină ascensiune, Hafeet fiind cel mai mare obstacol de pe traseul Turului UAE.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.