Podium de vis pentru INEOS Grenadiers in Turul Cataluniei

0
492

Adam Yates castiga clasamentul general al editiei centenare a Turului Cataluniei, incununand o saptamana perfecta a celor de la Ineos Grenadiers. Dupa un cotratimp foarte bun facut in etapa a doua si o victorie clara in etapa regina a Turului, Yates, impreuna cu echipa sa, a controlat perfect restul etapelor, castigand fara drept de apel clasamentul general.

Aflati in slujba lui Yates in acest tur, Richie Porte si Geraint Thomas au avut evolutii solide, cei doi colegi de echipa ai australianului ocupand la final celelalte 2 trepte ale podiumului, la o distanta de 45 de secunde, respectiv 49 de secunde. Pentru Ineos este prima victorie importanta a sezonului, in timp ce pentru Yates este o confirmare a statutului de om de general in cadrul echipei, dupa locul 2 la general in Turul UAE, unde doar castigatorul en-titre al Turul Frantei, Tadej Pogacar, l-a depasit.

 

Ultima etapa a Turului Cataluniei a fost castigata de Thomas de Gendt, de la Lotto Soudal, acesta reusind sa-l pacaleasca pe ultimul coleg ramas din evadare, Matej Mohoric, printr-un atac la ultima trecere peste Motjuic, cu 6 km inainte de final. Belgianul de 34 de ani, specialist in astfel de etape, a reusit astfel sa-si adjudece prima victorie a sezonului.

 

 

Trei rutieri trebuie trecuti la categoria plusuri in urma acestei saptamani petrecute in Catalunia. Peter Sagan, care s-a impus la sprint in etapa a sasea, aducand a doua victorie consecutiva in tur pentru Bora, dupa cea obtinuta de Lennard Kemna in etapa a 5-a. Al doilea rutier remarcat este Esteban Chavez, micutul columbian de la BikeExchange reusind prima victorie dupa aproape 2 ani de seceta. O evolutie foarte buna a avut si Alejandro Valverde, veteranul celor de la Movistar reusind, la 40 de ani, sa termine pe locul 4 in clasamentul general, in spatele trioului de la INEOS.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.