Dylan van Baarle trece solitar linia de sosire in Dwars door Vlaanderen

Dylan van Baarle, rutierul de 28 de ani de la INEOS Grenardiers, resuseste o victorie entuziasmanta in Dwars door Vlaanderen, dupa un efort solitar de 50 de km. Victoria olandezului a fost cu atat mai impresionanta cu cat, la startul cursei, s-au aflat cei mai in forma rutieri ai inceputului de sezon in cursele de o zi.

Cursa de 184 de km, presarata cu numeroase sectoare de drumuri pavate si cu 13 catarari (mare parte dintre ele le vom revedea si duminica in Turul Flandrei) s-a desfasurat dupa un scenariu neobisnuit. In prima parte a cursei plutonul a rulat cu o viteza foarte mare (media dupa prima ora fiind de peste 50 km/h) nelasand spatiu de formare unei evadari, echipele sprinterilor incercand sa duca finalul spre un sprint. Atacul lui van Baarle, dat pe o zona de plata, dupa ce plutonul fusese pus la incercare de Stephan Kung pe catararea anterioara, a dus la faramitarea acestuia in mai multe grupuri. Nehotararea celor din spatele olandezului care fie nu au reusit sa conlucreze impreuna, fie si-au pastrat fortele pentru duminica, fie, pur si simplu, nu au putut, a facut ca victoria lui van Baarlee sa nu poata fi pusa sub semnul intrebarii, avansul olandezului mentinandu-se constant in intervalul 30 secunde – 1 minut.

In spatele rutierului de la Ineos, Christophe Laporte, de la Cofidis, ultimul supravietuitor al grupului placat in urmarirea lui van Baarlee, a reusit sa-si adjudece locul 2, la 25 de secunde de invingator, in timp ce sprintul plutonului a fost castigat de Tim Merlier, de la echipa procontinentala Fenix Alpecin, care venit imediat in spatele lui Laporte.

INEOS Grenardiers este la prima victorie a sezonului intr-o cursa de o zi importanta si prima din 2017, in timp ce pentru Dylan van Baarlee este probabil cea mai importanta victorie a carierei, rutierul olandez confirmand forma buna pe care a aratat-o si in E3 Saxo Bank Clasic (locul 7) si Gent-Wevelgem (locul 8).

Pentru Alaphilippe, van Der Poel si toti ceilalti specialisti ai curselor de o zi, Dwars door Vlaanderen a parut a fi doar o cursa de pregatire, in vederea Turului Flandrei de duminica, 4 aprilie, cand, cu siguranta, ostilitatile se vor desfasura dupa un cu totul alt scenariu.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.