După săptămâni întregi în care soarta faimoasei clasice monument Paris-Roubaix era incertă, organizatorii francezi au anunțat în cele din urmă faptul că întrecerea va fi amânată. Prin urmare, ediția din 2021 din Paris-Roubaix nu va mai avea loc pe 11 aprilie.

Noua dată stabilită de ASO, compania deținătoare a drepturilor comerciale din Paris-Roubaix, este 3 octombrie, cu doar șase zile înainte de Turul Lombardiei. Rațiunea alegerii făcute de ASO a ținut de pandemia cu noul Coronavirus și efectele sale în rândul societății franceze.

Prestigioasa competiție franceză a suferit mari probleme anul trecut, fiind anulată pentru prima oară de la cel de-Al Doilea Războilea Mondial încoace. Astfel, ultimul învingător din Paris-Roubaix rămâne în continuare Philippe Gilbert, belgianul adjudecându-și victoria la ediția din 2019.

Pentru moment, ASO nu a confirmat alte modificări de calendar pentru celelalte curse franceze din calendarul UCI. În 2021, pandemia a afectat substanțial debutul sezonului, cursele din Australia fiind anulate. De asemenea, Turul Californiei și London-Surrey Classic nu vor face nici el parte din calendarul World Tour în 2021.

 

Foto – Eurosport

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.