Primoz Roglic castiga contratimpul din prima etapa a Itzulia Basque Country

Turul Tarii Bascilor a debutat luni, 06 Aprilie, cu un contratimp in jurul orasului Bilbao, cel mai important oras al Tarii Bascilor.

La sfarsitul celor 13.9 km, cu o catarare de categoria a 3-a la inceputul traseului si un zid de 500 de m cu panta de 9.8% la finish, castigator a fost Primoz Roglic, de la Jumbo Visma, care a reusit sa-l depaseasca cu doar 2 secunde pe americanul Brandon Mcnulty de la UAE. Podiumul a fost completat de Jonas Vingegaard, coechipierul lui Primoz, la 18 secunde de invingator.

Principalii doi contracandidati la victoria finala, Tadei Pogacar, de la UAE, si Adam Uates, de la INEOS Grenadiers au venit pe locurile 5, respectiv 6, ambii in acelasi timp, la 28 de secunde pe Roglic.

Slovenul de la Jumbo Visma este la a patra victorie a sezonului, dupa cele 3 din Paris – Nice, rutierul de 31 de ani demonstrand o forma senzationala in acest debut de sezon.

Pentru rutieri urmeaza azi o etapa de 154.8 km cu o diferenta pozitiva de nivel de 2500 m si 3 catarari pe traseu, din care una de categoria a doua.

Turul Tarii Bascilor – etapa a 2-a

Finish-ul este la sfarsitul coborarii de pe ultima catarare a zilei, ultimul km fiind in catarare nerepertoriata, profilul etapei avantajand rutierii specializati in cursele de o zi. Ramane de vazut daca, datorita diferentelor mici create in urma contratimpului din etapa inaugurala, oamenii de general se vor lupta la finalul etapei pentru secundele de bonificatie sau victoria va apartine unui puncher.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.