Alex Aranburu castiga etapa a 2-a din Turul Tarii Bascilor

Alex Aranburu se impune in etapa a doua a Turului Tarii Bascilor, aducand prima victorie a sezonului pentru Astana. Acesta a atacat decisiv pe coborarea de pe ultima catarare a zilei, dintr-un grup restrans, al favoritilor.

Pentru rutierul basc de 25 de ani este cel mai important ruzultat al carierei, gustul victoriei fiind cu atat mai dulce, cu cat a fost obtinut in apropierea locurilor natale.

In spatele lui, sprintul plutonului a fost castigat de Omar Fraile, coechipierul lui Aranburu de la Astana, podiumul fiind completat de Tadej Pogacar, care reuseste astfel sa recupereze 4 din cele 28 de secunde pierdute in fata conationalului sau la contratimpul din prima etapa.

In clasamentul general Primoz Roglic se mentine lider, pe locul doi urcand Alex Aranburu, la doar 5 secunde in spatele slovenului.

Etapa a treia a Turului Tarii Bascilor programeaza astazi primul finish in catarare, pe rutieri astepatandu-i, la finalul celor 167 de km, o catarare de categoria 1, lunga de doar 3.1 km, dar cu panta medie de 10.2% si portiuni de peste 15%. Se anunta o noua batalie spectaculoasa intre oemenii de general, Yates si Pogacar fiind asteptati sa iasa la atac, pentru a recupera din ecartul pe care il au fata de Roglic.

Etapa a 3-a a Turului Tarii Bascilor

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.