Pogacar se impune in fata lui Roglic in etapa a 3-a a Itzulia Basque Country

Tadej Pogacar, de la UAE, se impune la sprint in fata lui Primoz Roglic in etapa a treia a Turului Tarii Bascilor. Cei doi s-au desprins din plutonul restrans pe ultima catarare a zilei, cu 500 de metri inainte de final. Roglic a fost cel care a initiat atacul din grupul fruntas, doar Pogacar fiind capabil sa ia roata liderului clasamanetului general.

Ajunsi la sprint, Tadej Pogacar s-a dovedit a fi mai proaspat decat Primoz Roglic, reusind sa-i ia fata conationalului sau. Pentru rutierul de 22 de ani este a 3-a victorie de etapa a sezonului. In spatele celor 2, sprintul plutonului a fost adjudecat de Alejandro Valverde, veteranul de la Movistar aratand o forma foarte buna, ce-i da dreptul sa spere la clasari bune in sezonul clasicelor din Ardeni.

De notat, in urma etapei de ieri, cazaturile lui Wilco Kelderman, de la Bora, si Michel Woods, de la Israel Start-Up Nation, ambii, rutieri importanti pentru clasamentul general. Daca Woods a reusit sa termine etapa, cu o intarziere mare insa, ce-l scoate din calculele pentru general, Kelderman a fost nevoit sa abandoneze.

In clasamentul general Roglic se mentine lider, cu 20 de secunde in fata lui Pogacar, podiumul fiind completat de coechipierul lui Pogacar, americanul Brandon McNulty. Adam Yates, liderul celor de la Ineos, a urcat pe locul 4, dar diferenta fata de Roglic a crescut la 39 de secunde.

Profilul etapei a 4-a a Turului Tarii Bascilor

Astazi este programata cea mai lunga etapa a Turului Tarii Bascilor, 190 de km, cu 4 catarari pe traseu, din care ultima de categoria 1, un zid de 4 km cu panta medie de 10%.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.