Mikkel Frolich Honore castiga etapa a 5-a a Turului Tarii Bascilor

Mikkel Honore, de la Deceunink – Quick Step, se impune in etapa a 5-a a Turului Tarii Bascilor, in fata coechipierului sau, Josef Cerny. Cei doi au facut parte din evadarea zilei, formata din 6 rutieri, redusa apoi la 3 pe pantele ultimei catarari a zilei. Pe locul 3, in spatele duetului de la Deceunink, a venit colegul lor de evadare, Julien Bernard, de la Trek Segafredo.

Profitand de superioritatea numerica, cei doi de la Quick Step l-au pacalit pe Bernard cu 3 km inainte de final, cand l-au atacat pe rand pe francezul de la Trek. In spatele celor 3, sprintul plutonului a fost castigat de Daryl Impey, de la Israel Start-up Nation.

Pentru Mikkel Honore, rutier de 24 de ani, este cea mai importanta victorie a carierei, intr-un sezon in care a aratat o forma foarte buna, cu etapa castigata in Settimana Internazionale Coppi e Bartali si locul 2 la general. Deceunink este a doua echipa care reuseste sa faca dubla 1-2 in Turul Tarii Bascilor, dupa Astana in etapa a 2-a cu Aranburu si Fraile.

Clasamentul general ramane neschimbat, cu primii 10 clasati intr-un interval de 1 minut si 23 de secunde. Lider se mentine americanul Brandon McNulty, de la UAE, cu 23 de secunde in fata lui Primoz Roglic, podiumul provizoriu fiind completat de Jonas Vingegaard.

Clasamentul general inainte ultimei etapa din Turul Tarii Bascilor

Astazi Itzulia Basque Country programeaza ultima etapa, etapa regina a turului, cu 7 catarari pe traseul de 112 km, din care 3 de categoria 1. Finishul este pozitionat la 1 km de varful ultimei catarari a zilei, de categorie 1, pe varful Usartza, la 550 m altitudine. Sunt 4.6 km cu panta medie de 8.6% si portiuni de peste 14%, scena perfecta pentru batalia finala pentru castigarea clasamentului general al Turului Tarii Bascilor.

Profilul ultimei etape a Turului Tarii Bascilor – editia 2021

Ne asteptam la un spectacol total dat de rutieri pentru victorie astazi,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.