Lance Armstrong

 

Noii acuzații despre Lance Armstrong au ieșit la iveală în această săptămână. Pe lângă dopajul biologic, fostul ciclist american este acum acuzat din nou de dopaj mecanic. Mai concis, Lance Armstrong este acuzat că ar fi folosit un motor mecanic în timpul victoriilor din Turul Franței.

Lance Armstrong a obținut șapte victorii consecutive în Turul Franței, între 1999 și 2005. După cel de-al șaptelea triumf, americanul și-a anunțat retragerea. Patru ani mai târziu, Armstrong a revenit în competiție, adjudecându-și locul trei în ediția Turului Franței din 2009.

După cea de-a doua retragere din 2011, texanul a pierdut toate victoriile din Turul Franței după ce a recunoscut în cadrul unui interviu cu Oprah Winfrey că s-a dopat de-a lungul carierei. Astfel, întregul palmares de după 1998 a fost eliminat, Armstrong rămânând doar cu titlul mondial adjudecat în 1993, în Norvegia.

Aparent, motorul mecanic era activat atunci când Lance Armstrong declanșa un sistem din spatele șezutului. Dopajul mecanic nu este o acuzație nouă adusă la adresa fostului ciclist american, iar această practică a fost adusă în discuție în cazul altor cicliști, cel mai notoriu exemplu fiind Fabian Cancellara.

 

Foto – Digi Sport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.