Photo by Tim de Waele/Getty Images

Cu ocazia cele de-a doua etape a Turului, caravana a rămas în Piemont, străbătând o lungă zonă plată până la finish-ul din Novara. Câștigătorul etapei, la sprint, a fost Tim Merlier, de la Alpecin Fenix. Belgianul a înregistrat a patra victorie a anului, într-un pluton cu rivali puternici și confirmă, astfel, potențialul aratat recent.

Ziua de azi a stat sub semnul unei lungi așteptări. O etapă de plat la începutul Turului Italiei, cu rutieri odihniți și sprinteri în căutarea gloriei nu avea cum să provoace mari artificii de-a lungul traseului. Echipele favoriților au lucrat în favoarea unui final la sprint fără a primi mari obiecții din partea rutierilor celorlalte echipe.

O evadare timpurie, formată de 3 cicliști a rezistat în față plutonului bună parte din cursă, până cu 30 km înainte de final. Sprintul intermediar de la kilometrul 26 a fost momentul când plutonul a ieșit din amorțeala. Câștigător a fost liderul clasamentului general, Filippo Ganna, care a mărit ecartul la vârf cu 2 secunde. Remco Evenepoel a luat 2 secunde de bonificație și a ajuns astfel la egalitate cu colegul de la Deceunick, Almeida, pe locul 4. Gianni Moscon a luat secunda rămasă, aferenta locului trei.

Imediat după sprintul intermediar, viteza în pluton s-a mărit, trenulețele paralele au preluat frâiele, iar până în ultimii kilometri majoritatea sprinterilor au stat pe locuri călduțe în spatele colegilor. Ca de fiecare data, imaginile aeriene au surprins îmbrâncelile, coatele, reproșurile rutierilor aflați în căutarea poziției ideale. Luptă pentru fiecare centimetru.

Finalul a fost complicat, linia dreaptă înspre sosire arătându-se târziu, în ultimele trei sute de metri, înainte de succesiuni de curbe la stânga și la dreapta. În vârtejul sprintului, un grup de 6 s-a rupt cu 2 sute de metri înainte de final. Cu excepția notabilă a lui Caleb Ewan, favoriții făcea parte din grup. Mai puternic s-a dovedit belgianul Tim Merlier, bine pus în valoare și protejat de coechipieri și, cu probabil cel mai puternic zvâc din grup. Nizzollo, Viviani, Gronewegen și Sagan au încheiat top 5-ul.

Cipollini, Jalabert, Pettachi, Bettini, Cavendish. O listă sumară a celor care s-au impus în clasamentul pe puncte al Turului de-a lungul anilor. A implicat multă muncă de echipă și individuală în fiecare succes. Merlier s-a poziționat cel mai bine pentru a-și înregistra și el numele pe lista câștigătorilor. Vor mai urma cel puțin alte 6 etape cu șanse a se termina la sprint. Sprinteri puternici fac parte din pluton, rămâne de văzut dacă soartă cursei le va fi favorabilă pentru o șansa la sprintul final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.