Photo by Tim de Waele/Getty Images

Ca-n vremurile bune! Public numeros, confetti, șampanie, însoțitoare pe podium, steagurile Italiei fluturând în bătaia vântului de Mai. În centrul orașului Torino, pe data de 8 mai, s-a dat startul ediției din 2021 a Turului Italiei.

Dacă peisajele italiene și miza prestigiosului Tur nu sunt suficiente, există multe alte firi narative de urmărit:

  • confruntarea pentru tricoul roz între Bernal, Yates, Almeida, Sivakov, printre alții
  • revenirea lui Remco Evenopol și prima cursă care îi va testa aspirațiile într-un mare Tur
  • lupta la vârf pentru supremația în etape și la general între echipele ce au dominat anul calendaristic: Ineos, Jumbo-Visma și Deceunick
  • bătălia pentru victoriile de etapă – experimentatul Sagan, mai tinerii Ewan și Merlier
  • forma lui Vicenzo Nibali, recuperat pe ultima suta de metri si zvâcnirile sale pe final de cariera

Câștigătorul, oarecum previzibil, al primei etape, a fost Fillipo Ganna, campionul mondial la contratimp, favoritul local și rutier deja consacrat în tot ce înseamnă start individual de etapă.
Ganna a gestionat corect ritmul cursei, a păstrat un ritm constant de-a lungul celor 8 km și a ajuns primul într-un timp de 8 min:47 sec.

Podiumul a fost completat de cicliștii de la Jumbo-Visma: Eduardo Affini și Tobias Foss, la 10, respectiv 13 secunde de Ganna.

Clasamentul contratimpului e primul indicator pentru victoria finală. Deși diferențele între favoriți sunt mici, ecartul e de prevăzut să se mărească în ultima etapă – un contratimp de aproape 4 ori mai lung decât cel de azi. Astfel, cei mai mulțumiți de rezultat vor fi tinerii lideri de la Deceunick-Quick-Step, Joao Almeida al patrulea, și Remco Evenepoel, al 7-lea, la 17, respectiv 19 secunde de lider.

Căţărătorii cu pretenții la general s-au situat, în mare, în zona a 34-42 de secunde ecart față de Ganna. A fost cazul lui Sivakov, Carthy, Yates, Bernal, Bennett. Pentru ei, însă, cortinele se vor deschide la intrarea în munți.

Etapa a două va număra 179 de km de plat, de la Stupinigi la Novara. Șansele unui sprint la final sunt mari, dat fiind profilul etapei și echipele odihnite. Printre altele, ochii vor fi aţintiţi și asupra lui Dylan Gronewegen, care va disputa primul lui sprint masiv după suspendarea pentru accidentul provocat lui Jakobssen în Turul Poloniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.