Caleb Ewan castiga etapa a 5-a din Turul Italiei

Caleb Ewan se impune autoritar la sprint in etapa a 5-a a Turului Italiei. Micutul australian de la Lotto Soudal i-a depasit clar pe favoritii locali Giacomo Nizzolo, de la Team Qhubeka, si Elia Viviani, de la Cofidis.

Gratie locului 2 obtinut in etapa de astazi, Nizzolo a devenit lider in clasametul sprinterilor, slaba consolare pentru campionul european, care inca se afla in cautarea primei victorii de etapa intr-un mare tur.

Etapa a fost insa marcata de o cazatura in ultimii 4 km, cand, castigatorul de ieri si purtatorul tricoului de lider al cataratorilor, Joe Dombrowski a lovit cu viteza mare o insulita din mijlocul drumului si pe comisarul de cursa care o semnaliza. Acesta l-a antrenat in cazatura pe spaniolul Mikel Landa, de la Bahrain Victorius. Daca americanul a reusit sa termine etapa pe bicicleta, pentru Landa a fost final de tur, acesta parasind locul accidentului cu ambulanta.

Un alt om de general, Pavel Sivakov, de la INEOS Grenadiers, a fost angrenat si el intr-o alta cazatura, cu 16 km inainte de final, rusul reusind sa termine etapa, dar cu o intarizere de 13 minute, punand astfel capat si el sperantelor la o clasare buna la finalul turului. Iata cum, o etapa ce se anunta foarte simpla, scurta si aproape perfect plata, aduce modificari majore in lupta pentru tricoul roz.

In clasamentul general lider ramane Alessandro de Marchi, veteranul de 34 de ani de la Israel Start-Up Nation avand un avans de 42 de secunde fata de Louis Vervaeke, de la Alpcein-Fenix, podiumul provizoriu fiind completat de portughezul Nelson Oliveira de la Movistar.

Maine, Il Giro programeaza primul finish in ascensiune, fiind de asteptat sa apara modificari importante in clasamentul general.

Giro – etapa a 6-a

Dupa plimbarea de astazi ce i-a dus pe rutieri pana pe malul Marii Adriatice, maine sunt programati 161 de km mult mai valonati, cu doua catarari la mijlocul etapei, una de categoria a doua si una de categoria a treia, ajungandu-se la o altitudine maxima de 1536 m. Finish-ul este in varful unei catarari de categoria a doua, lunga de 15.5 km si cu panta medie de 6.1%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.