In weekend-ul 22-23 mai se va organiza, la Constanta, prima editie a Turul ciclist CELCO – Marea Neagra.

Organizat de Asociatia Clubul de Ciclism BikeRehab si sprijinit de grupul de firme CELCO, Turul ciclist CELCO – Marea Neagra este o cursa pe etape ce se adreseaza atat ciclistilor amatori, cat si celori legitimati, cursa facand parte din calendarul Federatiei Romane de ciclism si va beneficia de arbitraj profesionist.

Sambata sunt programate primele doua etape ale turului: contratimpul individual si etapa de fond. Contratimpul are o lungime de 5 km si se va desfasura in statiunea Mamaia, traseul fiind perfect plat. Etapa de fond va avea startul tot in statiunea Mamaia, iar finish-ul in orasul Mihail Kogalniceanu, o bucla de 95 de km, valonata, ce va pleca de pa malul marii si va traversa Cheile Dobrogei pe traseu.

Duminica actiunea se muta in centrul vechi al orasului, in apropierea portului. Dimineata este dedicata copiilor, acestia intrecandu-se pe un circuit 2 km, pe care, in functie de categoria de varsta, il vor avea de parcurs de mai multe ori.

Dupa cursa copiilor este programata ultima etapa a Turului ciclist CELCO, un circuit de 2.4 km si 30 de m diferenta de nivel.

Cu premii totale in valoare de 6500 de lei, cu peste 100 de participanti inscrisi, Turul ciclist CELCO – Marea Neagra isi doreste sa reinvie traditia curselor cicliste in Dobrogea.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.