Etapa a 13-a avea imprimat numele lui Fabio Jakobsen. Toate lucrurile s-au ținut strună până la intrarea în ultimii doi kilometri. Trenulețul Deceuninck reușise chiar să rupă plutonul, lăsându-l pe sprinter parcă cu poarta goală. Ziua de vineri 13 nu a fost doar o superstiție pentru Jakobsen, care a făcut o pană de cauciuc pe sfârșitul etapei. Astfel, rutierii de la Deceuninck au rămas fără lider și aveau nevoie de un moment de inspirație. Care a și venit. Florian Senechal a sprintat în locul olandezului și a câștigat etapa în fata lui Matteo Trentin și a lui Alberto Dainese, cel din urmă venind chiar la două secunde.

Agitația menționată anterior a spart plutonul în mai multe grupulețe. Astfel, Egan Bernal a venit la 6 secunde în spatele câștigătorului de etapă și a reușit să recupereze 5 secunde față de Tricoul Roșu, Primoz Roglic. Această diferență s-ar putea să nu conteze la nimic, mai ales că rutierul columbian este la 4:40 în urma slovenului, dar a arătat dinamismul și ritmul în care s-au mers ultimii kilometri.

Pentru tricoul pe puncte, deși Jakobsen nu a participat la sprint poate sta liniștit deeoarece încă are 86 de puncte în fața lui Magnus Cort Nielsen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.