După rezultatul modest adjudecat în Turul Spaniei, tot mai multe voci din lumea ciclismului au susținut faptul că Egan Bernal se află într-o relație tensionată cu managementul echipei Ineos Grenadiers. Mai mult, s-au adus în discuție potențiale posibile destinații pentru Egan Bernal începând cu 2022.

Imediat, agentul său a venit să infirme orice zvon privind o eventuală plecare a lui Egan Bernal de la Ineos Grenadiers. Relația dintre Bernal și echipa britanică a început în 2018, atunci când columbianul a fost adus de la Androni Giocattoli, structura patronată de legendarul Gianni Savio.

Un an mai târziu, Egan Bernal a scris istorie, devenind primul sud american care se impune în Turul Franței, la doar 22 de ani. În 2021, el și-a adăugat în palmaresul deja impresionant și victoria în Turul Italiei, adjudecând cel de-al doilea succes consecutiv în Giro pentru Ineos Grenadiers, după succesul lui Tao Geoghegan Hart din 2020.

În Turul Spaniei din acest an, Egan Bernal pornea la start din postura de mare favorit, alături de Primoz Roglic. Din nefericire, columbianul nu a putut replica forma arătată în Turul Italiei și a încheiat competiția din Spania abia pe locul al șaselea, ratând astfel ocazia să devină cel de-al optulea om din istorie care se impune în toate cele trei mari tururi.

 

Foto – Eurosport

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.