Mathieu van der Poel

Imediat după victoria adjudecată în Antwerp Port Classic, Mathieu van der Poel și-a expus doleanțele pentru restul sezonului competițional de World Tour. Olandezul și-a reafirmat intențiile de a participa la campionatele mondiale organizate în Belgia, dar și la Paris-Roubaix, penultimul monument al sezonului.

Mathieu van der Poel vine după o vară foarte tumultoasă. Rutierul echipei Alpecin-Fenix a avut câteva zile de glorie în Turul Franței, acolo unde a purtat tricoul galben în prima săptămână. După sejurul din Marea Buclă, van der Poel a participat fără sorți de izbândă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a abandonat în proba de mountain bike cross country.

Mai mult, la Olimpiadă, olandezul a suferit o accidentare destul de serioasă la spate, fiind nevoit să renunțe la participarea din Benelux Tour. La prima cursă după revenire, Antwerp Port Classic, van der Poel și-a adjudecat o victorie clară.

Dacă Mathieu van der Poel va participa la Campionatele Mondiale de șosea din Belgia, vom afla cu certitudine abia spre sfârșitul săptămânii viitoare sau cel târziu la începutul săptămânii viitoare, competiția din Flandra urmând să debuteze duminica aceasta. Cât despre Paris-Roubaix, rutierul de la Alpecin-Fenix are timp de gândire, căci, Infernul Nordului va avea loc pe 3 octombrie.

 

Foto – Carla Vos/Bettini Photo

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.