Ediția din 2022 a Turului Spaniei va porni din Olanda. Inițial, Olanda trebuia să găzduiască primele trei etape ale Vueltei din 2020, dar, pe fondul pandemiei cu noul Coronavirus, organizatorii marelui tur spaniol au amânat această onoară.

Pentru Olanda nu va fi prima ocazie în care găzduiește startul Turului Spaniei, această onoare revenindu-i și în 2009, ediție la finalul căreia s-a impus Alejandro Valverde. În 2022, Olanda va avea conform înțelegerii inițiale, primele trei etape, programate să se desfășoare între 19-21 august.

Turul Spaniei din 2022 va debuta pe 19 august, cu un contratimp pe echipe, cu startul la și finalul la Utrecht, pe o distanță de 23.3 kilometri. Etapa a doua din Olanda va avea loc între ‘s-Hertogenbosch și Utrecht, pe o distanță de 181.6 kilometri, în timp ce, cea de-a treia și ultima rundă de pe teritoriul olandez va avea loc pe 21 august, cu startul și finalul la Breda, pe o distanță de 193.2 kilometri.

Restul traseului din Turul Spaniei de anul viitor va fi anunțat la o dată ulterioară. Ediția din 2022 a Turului Spaniei va avea loc între 19 august și 11 septembrie.

 

Foto – La Vuelta

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.