Salutări, Edi, în primul rând, La mulți ani! 2022 aduce o nouă provocare în viața ta. O nouă echipă, o nouă structură. Ce te-a determinat să faci pasul spre echipa lui Gianni Savio?

Salut! La mulți ani tuturor si un an nou plin de reusite. 2022 aduce o schimbare, echipa este nouă pentru mine, însă, Androni și în special domnul Gianni Savio are o mare experiență și cred că este schimbarea de care aveam nevoie in cariera mea.
Anul trecut am fost foarte aproape de o echipă de World Tour din Franța, însă când lucrurile erau puse la puncte, si ar fi trebuit sa fac schimbarea din luna iulie dar in cateva zile totul s-a impotmolit din mai multe motive. Am discutat cu managerul meu Alex Carera, aveam trei oferte la acel moment, și dată fiind situația echipei Delko nu aveam timp de așteptat, așa că alegerea mea a fost Drone Hopper-Androni Giocattoli, care avea cel mai bun proiect și care cu siguranță va încerca să mă pună în valoare cât mai bine.

Că tot menționam de Gianni Savio, cum crezi că va fi colaborarea cu acesta?

Domnul Gianni Savio, are un bagaj foarte mare de cunoștințe în spate, și mi-a plăcut și m-a motivat foarte tare faptul că discutăm săptămânal înainte de prima întâlnire cu echipa, apoi, am discutat cu el zilnic în cantonamentul din decembrie, și mi-a dat increderea necesară și susținerea echipei ceea ce este cel mai important.

Ce obiective majore ți-ai trasat pentru 2022? Vizezi o participare în Il Giro?

Diferența față de sezoanele trecute este aceea că am programat totul alături de staff-ul echipei până în luna aprilie, știu calendarul exact (mai puțîn cursele WT cu invitație). Vreau să fiu foarte competitiv încă de la debutul noului sezon, și să obțîn cele mai bune rezultate posibile, iar dacă va veni Giro, cu atât mai bine, dar nu vreau să mă concentrez pe ceva pe care încă nu suntem siguri. În momentul în care se vor desemna Wildcardurile atunci o să vedem ce putem programa, pentru că dacă vom fi prezenți, cu siguranță obiectivul meu va fi acela de a câștigă o etapă.

Ai participat în 2015 și 2016 în Turul Italiei, cu siguranță, un succes formidabil pentru ciclismul românesc. Ce amintiri ai de la aceste două participări anterioare?

Giro este o competiție foarte frumoasă, dacă aș fi avut experiență de acum, cred că acea etapă de la Torino din 2016 s-ar fi jucat pe linia de finish.

Intenționezi să participi și în cursele clasice italiene în 2022? Ai vreo intenție pentru Milano-San Remo și/sau Il Lombardia?

Momentan, nu știm unde o să fim invitați, dacă vom avea acces la Milano-San Remo, o să încerc să fiu la 100% pentru acea cursa, am participat o singură dată, și mi-a lipsit 1.5km din Poggio pentru a ajungr cu primul pluton… Legat de Îl Lombardia, nu este o cursa pentru mine, avem cățărători foarte buni în echipa și nu este cazul meu. Legat de calendarul meu pentru această primăvară, voi debuta în Mallorca cu toate cursele de acolo, apoi din nou în Spania pe 12-14 pentru alte 3 clasice, după care la finalul lunii februarie din nou în Spania pentru cursa pe etape Gran Camino.

Cu voia ta, arunc un arc înapoi în timp. 2021 a reprezentat un an de cotitură în cariera ta. Care consideri că ar fi cea mai frumoasă amintire personală din sezonul recent încheiat?

2021…un an care parcă n-a existat, au început problemele încă din aprilie în echipă și de acolo, nu aveam un calendar stabil, nu aveam staff-ul necesar. Au fost 3 curse în care m-am simțit bine, prima clasică din Belgia, la Koksjide unde am terminat pe 5 ,iar în momentul în care eram în formă echipa a anulat competițiile următoare, apoi ultima etapă din Turul Sibiului, unde am făcut o mare greșeală că nu am stat pe centrul șoselei (așa Akermann nu avea cum să mă depășească înainte de ultimul viraj) și ultima etapă din Turul Luxemburgului unde am terminat pe 3.

Ești fără doar și poate cel mai popular ciclist de șosea din România. Fanii tăi și nu numai, se întreabă în ce competiții naționale te vom vedea în 2022?

Vreau să le mulțumesc tuturor celor ce mă susțîn, și celor care încearcă să pună ciclismul din România pe o linie de plutire. 100% voi lua start-ul în Turul Sibiului și la campionatul național. Posibil și Turul României dacă echipa va găsi un acord cu organizatorii.

 

Cum estimezi că va fi trecerea de la bicicletele Look la cele Bottecchia? Dar de la groupsetul SRAM la Campagnolo?

Sunt impresionat de cât de reactivă este bicicletă, momentan folosesc o bicicletă a lor din 2021,iar în dată de 10 îmi vor trimite bicicletă mea de anul acesta, eu voi folosi modelul Botteccia Aerospace Squadra față de colegii mei care merg pe Botteccia M4 Squadra. Vom fi pe Campagnolo, un grupset pe care l-am folosit în trecut și care îmi place și are frumusețea italienească.

Edi, un mesaj de încheiere pentru fanii tăi din România?

Vă doresc să fiți sănătoși, să adunați mulți km pe șosele, și să ne încurajați pe cât posibil.

Edi, îți mulțumim mult pentru timpul acordat. Mult succes în noul sezon competițional.

Și eu vă mulțumesc. Toate cele bune!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.