La câteva săptămâni distanță după anunțarea etapelor din Ungaria care vor figura pe traseul din acest an al Turului Italiei, fanii ciclismului din România au noi motive de bucurie. Aflat într-o vizită oficială de lucru în Franța, Eduard Novak, ministrul sportului din România a avut o întâlnire cu Christian Preudhomme, directorul general al Turului Franței.

Conform declarațiilor oficiale făcute de Eduard Novak, subiectul primordial al întâlnirii a fost legat de posibilitatea ca Bucureștiul să găzduiască startul Turului Franței în viitorul apropiat. De altfel, nu ar fi pentru prima oară când Marea Buclă ar porni din afara Franței, ediția din acest an urmând să aibă startul la Copenhaga, capitala Danemarcei.

“Am avut astăzi o întâlnire cu Christian Prudhomme, directorul general al Turului Franței, pentru a discuta despre posibilitatea organizării Marii Bucle cu plecare de la București.” a declarat Eduard Novak. “Acest lucru ar fi ca o punte peste timp, un fapt istoric ce ar marca legătura specială dintre cele două țări, importantă atât pentru noi, cât și pentru Franța: de la micul Paris, la marele Paris. De la Arcul de Triumf din București, la Arcul de Triumf din capitala Franței.” a concluzionat ministrul sportului din România.

Legătura dintre Turul Franței și ciclismul din România este una istorică. De altfel, Turul României a preluat supranumele de Mica Buclă, inspirat fiind de Turul Franței, supranumită Marea Buclă de către fanii ciclismului. Totodată, de-a lungul istoriei, patru cicliști români au luat startul în Marea Buclă franceză, toți cei patru participând la ediția din 1936.

Turul Franței din 2022 va porni la drum pe 1 iulie, la Copenhaga și va avea finalul pe 24 iulie, cu clasicul final de pe legendarul bulevard parizian, Champs-Elysees. Primele trei etape din cea de-a 109-a ediție a Turului Franței vor avea loc în Danemarca.

Foto – Eduard Novak/Facebook

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.