155 de cicliști au luat astăzi startul în prima cursa clasică a sezonului din Italia. La ediție aniversară, în speță cea de-a șaizecea, Trofeo Laigueglia îi întâmpina pe cicliști cu o vreme mohorătâ, o ploaie densă fiind aproape omniprezentă pe toată durata întrecerii. La ora locală 11, startul festiv a fost dat din Laigueglia, iar, tot acolo, urma să avem și finalul, după un parcurs de 201.3 kilometri.

În primii 30 de kilometri, plutonul a rulat compact, până când s-a format o primă evadare compusă din nouă sportivi. Aceștia au fost Dimitri Peyskens, Davide Baldaccini, Andrea Garosio, Filippo Ridolfo, Emanuele Ansaloni, Gabriele Petrelli, Florian Samuel Kajamini, Francesco Galimberti și Matteo Freddi. Marea evadare a avut mereu un ecart relativ mic, asta și datorită ritmului constant impus de UAE Team Emirates la timona plutonului mare.

Încet, dar sigur, cei plecați în ofensivă pierdeau din avantajul lor. Cu aproximativ 70 de kilometri înainte de final, cei opt au fost prinși de pluton. Ultimii 50 de kilometri ai întrecerii din Italia au stat sub zodia haosului și a ofensive. O căzătură mare a fărâmițat plutonul și o parte din favoriți și-au văzut eforturile ruinate. În fruntea cursei, Nans Peters a profitat de degringolada iscată pe traseu și a dat un atac devastator. În spatele său, un alt mini grup, format din opt cicliști, încerca să-l prindă din urmă pe francezul de la AG2R.

În cele din urmă, nici ploaia, nici atacurile din spatele său, nu au fost suficiente pentru a-l stopa pe Nans Peters. Francezul și-a adjudecat prima victorie din carieră într-o cursă clasică. În spatele său, italienii au fost nevoiți să se mulțumească cu celelalte locuri de pe podiumul final, cu Andrea Vendrame pe locul secund, respectiv Alessandro Covi, pe locul trei. Top cinciul zilei a fost completat de Lorenzo Rota și Clement Champoussin. Printre primii zece clasați, i-am mai regăsit, în ordine, pe Romain Gregoire, Jefferson Cepeda, Benoit Cosnefroy, Diego Ulissi și Georg Zimmerman.

Următoarea întâlnirea cu ciclismul de șosea de înaltă ținută va avea loc sâmbătă, 4 martie, atunci când este programată Strade Bianche, prima clasică premium din acest sezon competițional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.