A 106-a ediție a Turului Italiei a început în această după-amiază cu prima etapă, un contratimp individual, programat să se desfășoare între Fossacesia Marina și Ortona, pe o distanță de 19,6 kilometri. Condiții meteorologice ideale i-au întâmpinat pe cei 176 de rutieri care au pornit la drumul către gloria eternă a Romei.

Deloc surprinzător, Remco Evenepoel a fost performerul zilei. Belgianul, de altfel și campion național al probei de contratimp, a oprit cronometrul 21 de minute și 18 secunde. Prin urmare, Evenepoel a fost marele învingător al zilei și primul rutier care are onoarea să poarte tricoul roz, destinat celui mai bun din clasamentul general.

Filippo Ganna a fost cel mai bun dintre ceilalți favoriți de azi. Italianul, mare maestru al probei de contratimp, nu a avut totuși soluții la ritmul drăcesc impus de Evenepoel și a sosit pe locul secund, având deja de recuperat 22 de secunde. Podiumul zilei a fost completat de Joao Almeida, portughezul sosind la 29 de secunde în urma lui Evenepoel.

Top cinciul zilei a fost completat de Tao Geoghegan Hart și Stefan Kung, cei doi având un deficit de 40 de secunde, respectiv 43 de secunde. Tot la 43 de secunde, pe un modest loc șase l-am regăsit pe Primoz Roglic, cel văzut ca fiind principalul rival al lui Remco Evenepoel la victoria finală din Giro. Printre primii zece clasați azi, i-am mai regăsit, în ordine, pe Jay Vine (+46″), Brandon McNulty (+48″), Geraint Thomas (+55″) și Aleksandr Vlasov (+55″).

Același Remco Evenepoel și-a trecut în palmares și tricoul ciclamino dedicat celui mai valoros sprinter, însă, datorită faptului că este și liderul clasamentului general, tricoul va fi purtat de Filippo Ganna. Brandon McNulty conduce în clasamentul cățărătorilor, în timp ce, Remco Evenepoel este lider și în clasamentul celui mai bun tânăr.,

Turul Italiei va continua mâine, 7 mai, cu etapa a doua, programată să se desfășoare între localitățile Teramo și San Salvo, pe o distanță de 202 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.