Ieri supoziţie, astăzi certitudine: Lance se întoarce! În cursul după-amiezei de marţi, printr-un comunicat oficial, Lance a confirmat că în anul 2009 va încerca să puncteze pentru a opta oară Turul Franţei.

„Sunt foarte entuziasmat să anunţ că în urma discuţiilor avute cu familia, copiii şi prietenii mei apropiaţi, am decis să mă întorc la ciclismul de perfomanţă în speranţa creşterii interesului faţă de problema cancerului.”

În ciuda acestui anunţ, având în vedere eventualitatea că ar mai exista îndoieli privind întoarcerea lui, Lance a postat şi un videoclip pe site-ul Livestrong.com . Totodată, el va susţine o conferinţă de presă pe data de 24 septembrie, în New York.

Deşi s-a ridicat problema vârstei (Lance are 37 de ani), el a făcut o comparaţie cu Jocurile Olimpice: „Uitaţi-vă la Olimpiadă. Avem o înotătoare, Dara Torres, care a demonstrat că o mamă în vârstă de 41 de ani în proba de 50 m se poate descurca de minune. Femeia care a câştigat maratonul, Constantina Tomescu, are vârsta de 38 de ani! Atleţii în vârstă fac faţă cu brio. Întrebaţi o serie de specialişti serioşi şi vă vor spune că vârsta este doar un factor secundar.”

Ca o ultimă idee, întrebat ce va face în cazul în care ASO va încerca să îl împiedice să concureze în Turul Franţei, Lance a declarat că va apela cu încredere la preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.

Ştirea completă poate fi regăsită pe Velonews.com.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.