Propunere Tura IZVOARELE DUNARII - ROMANIA

    

Calendar
mihaivl

Event details

Ideea este simpla ! 

 

Izvoarele Dunarii - Romania ! 

 

... daca ati citit pana aici , sper sa aveti rabdare sa cititi si compunerea kilometrica de mai jos , subliniind inca o data ca ( DACA  ) doreste cineva sa participe , ORICE amanunt este discutabil si negociabil in mod democratic :) !!!

 

 

 

Stimati colegi si dragi colege , propun tura :

 

IZVOARELE DUNARII ( GERMANIA , MUNTII PADUREA NEAGRA ) – ROMANIA

 

...... care  ( se pare ca ) nu a mai fost , de curand pe acest grup .

Sper sa aveti rabdare sa cititi pana la capat acest lung mesaj .

 

VA ROG FFFFFFFFF FRUMOS SA DISTRIBUITI ACEASTA POSTARE CATRE PRIETENII COMPATIBILI PE CARE II AVETI !!!

 

Este vorba de o excursie cu bicicleta , de la izvoarele Dunarii , Germania spre Romania ( atat cat se va putea face  ) .

 

Ma numesc Purice Mihai Adrian , am 190 cm. , 100 kg , 56 de ani , cu o medie de peste 3.000 km. pentru fiecare din cei ultimii 10 ani de ciclism .

Nu sunt foarte priceput d.p.v. tehnic si nici un geniu al internetului .

 

Sper sa gasesc cel putin un tovaras , la inceputul lunii iunie , cu care sa impartasesc aceasta aventura .

 

IN CAZUL IN CARE NU DORITI SA PARTICIPATI , VA ROG FRUMOS SA DISTRIBUITI ACEST MESAJ CATRE PRIETENII VOSTRI CARE CREDETI CA SUNT COMPATIBILI .

 

IN CAZUL IN CARE NU DORITI SA PARTICIPATI , VA ROG FOARTE FRUMOS SA NU IMI SCRIETI :) DE CE ATI ALES SA VA PETRECETI ALTFEL LUNA IUNIE 2019 .

 

Am lansat acesta propunere in orasul meu , Rm.Valcea , insa , desi am multi colegi redutabili intr – o grupa foarte puternica de ciclisti , mi – au marturisit ca au fost bolnavi cand au fost mici si nici nu isi pot parasi soacra , pentru o perioada atat de lunga .

 

Aceasta tura nu este de joaca .

Pe linga bicicleta si o anumita doza de nebunie :) sunt necesare :  optimism , conditie fizica , timp ( maxim o luna incepand de undeva cat mai aproape de 6 iunie 2019 ) , bani .

 

Este imposibila rezervarea prealabila a cazarilor pentru ca nu se poate sti cat se face exact in fiecare zi sau ce evenimente pot interveni !

Nu se poate face o estimare prea riguroasa a  costurilor dar ne putem baza pe 50 - 60 euro / noapte pentru doua persoane si 25 – 30 euro / zi / persoana mancare , in varianta ,, meniul zilei ,, .

 

Nu voi gasi o clona a mea care sa se comporte identic !

Sper insa ca voi gasi macar o persoana care sa impartaseasca MACAR o parte din optiunile mele si impreuna cu care sa creionez aceasta tura , subsemnatul vazand lucrurile cam in acest mod :

-         Plecare undeva cat mai aproape de 6 iunie 2019 ;

-         Expediere biciclete + participanti catre Donaueschingen ,(  cod postal 78166 , districtul Schwarzwald – Barr , landul Baden - Wurttemberg  ) , ( cu curieratul TNT costa circa 2.900 lei numai o singura bicicleta ) cel mai probabil din Sibiu , cu microbuzul ( cost 120 euro pasager + 30 euro bicicleta CU ROTILE DEMONTATE ) .

-         Start zilnic in traseu cat mai aproape de ora 08.00 deoarece mai bine trecem la odihna mai devreme dupa amiaza decat sa luam soarele in cap pe la 11.00 si apoi sa cautam noaptea , ca disperatii  , cazare si mancare ;

-         Parcurs zilnic in jurul a 120 km ( cu exceptia zilelor de odihna cand se pot face undeva la 70 de km. ) si a cate unei zile de odihna completa / saptamana cand se sta si se rumega bere / vin + snitel / gulas , in functie de locatie / optiune individuala ,  asa cum hotaram de comun acord sau prin vot exprimat democratic ;

-         Exclus deplasare de noapte ( de altfel , daca pleci in jurul orei 8 si iti faci cei 120 km . cel mai probabil pe la ora 17 iti face cu ochiul orice pensiune si orice terasa ) ;

-         Cazare la pensiuni pe traseu , de preferinta de trei stele ( exclus cu desavarsire variantele de dormit in cort sau sub vreun copac umbros ) , dar ma pot adapta cu usurinta la cazare la patru stele sau la orice sistem ,, B & B ,, ;

-         Costum de baie obligatoriu in echipament deoarece sunt fff multe locatii amenajate pentru utizarea lui si este benefica jumatate de ora de inot dupa 120 de km. zilnic ;

-         Mancare de genul meniul zilei / meniul turistului dar ma pot adapta cu usurinta si fara probleme la meniu ,, a la carte ,, ;

-         Bautura de genul ( pe langa apa imbuteliata ) : berea zilnica si seara doua pahare de vin rosu ;

 

Astept cu interes , in speranta ca voi gasi macar 1 ( un ) tovaras , orice comunicare DIN PARTEA  CELOR CARE ISI DORESC O EXCURSIE DE ACEASTA NATURA .

 

 

 

 

Mihai Adrian Purice


Recommended Comments

Tu vrei sa faci EV6 in varianta "credit card touring", nu stiu cati doritori vei gasi pentru ca tinde sa devina o experienta destul de costisitoare. In fiecare an intalnesc zeci de cicloturisti straini in Dobrogea si pe unii i-am si gazduit prin intermediul warmshowers, dar eu n-am prea intalnit persoane care sa doarma exclusiv la hotel, cei mai multi stau la cort si doar atunci cand nu au alta varianta apeleaza la pensiuni sau hoteluri.

Share this comment


Link to comment

O idee laudabila dar foarte greu de pus in practica. In primul rand financiar tura bate spre 2000E in al doilea rand ca timp, extrem de putine persoane pot lipsi de la munca/afacerea proprie 30 de zile.

Bafta si tine-ne la curent.

Share this comment


Link to comment

Va multumesc pentru sfat !

 

Am incercat cu cortul dar va rog sa ma credeti ca , dupa 120 km , as dori sa imi intind batranele oase :) intr - un pat moale , fara a ma gandi ,, Doamne , m - a plouat azi x ore ,, si ma mai mureaza :( si in noaptea asta ??? ,,

Poate ca am scris eu gresit hotel . Bineinteles ca daca vad 10 hoteluri si o pensiune voi alege ultima varianta !!!

 

De ce doua mii de euro ??? Nici daca merg singur si platesc o camera la pensiune singur , nu cred ca ma va costa atat !!!! 

 

Oricum , dupa ce m - am inscris pe grupuri de FB care insumeaza , poate 20.000 membri  , daca nu gasesc pe cineva , voi merge singur . 

Va rog frumos sa va uitati la profilul meu !! 

... daca as avea vreo urma de par , l - as avea alb !! 

 

CAND SA MERG , ANUL VIITOR :o ??? 

Share this comment


Link to comment

Acu depinde și ce echipament de camping ai. Am dormit 15 nopți în cort fără nicio problemă, foarte comfortabil. A 16-a noapte am dormit la hotel, m-a durut spatele. :) 

Share this comment


Link to comment

Paul , 

 

nu am nici un fel de echipament de cort . 

Am facut vacante cu cortul , la 2 Mai si nu numai , in mod repetat , cam pe cand aveam varsta ta :) !

 

... te rog frumos sa pastrezi acest post si , ...... DUPA CE VEI FACE o tura de 2212 km la 57 de ani ( cati am eu acum ) in timpul careia ai stat la  cort ,  sa - mi spui cum te - ai simtit !!!! 

 

... astept , cu mare  rabdare , raspunsul tau , DUPA respectiva tura >:) !!! 

Share this comment


Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.