All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Alecsus

  Pai poti afla singur alternand rapoartele actuale pe care le ai. 40/11 vs 52/14~15 cat ai la pinoane si vezi ce iese. Elimini pinion de 11,12,13 daca vrei sa vezi pana unde duce cealalta varianta.
 3. Traveller

  Pe grupul de fb Plante din România, unde oamenii postează plante din flora spontană a țării, utilizatorul Mary Amami a postat câteva poze din Retezat pe care le așteptam de mult, și care merită împărtășite și cu voi. E prima data când văd fotografiată planta de Aconitum (pe românește omag), care conține alcaloidul aconitină, una dintre cele mai toxice (și, prin urmare, mortale) substanțe de origine vegetală din lume.
 4. ronfrown

  Din cei care ati folosit 1x cu foaie de 40 si caseta 11-34, ati avut vreo problema la rularea pe plat? Ma intereseaza sa achizitionez o bicicleta de ciclocros pe care as folosi-o si pe sosea, numai ca ma tem sa nu fiu limitat de rapoarte. A nu se intelege ca sunt vreun contratimpist, insa pe bicicleta actuala cu 52/36 si 11-34, daca nu este vant din fata rulez exclusiv pe jumatatea superioara a casetei, iar cu vant din spate se intampla chiar sa ajung pe ultimul pinion. Turele sunt pe plat in jurul Bucurestiului, merg singur, nu ma alearga nimeni.
 5. Ziua 3 (miercuri, 28 iulie) Astăzi aveam drum la Măgura. La dus am ales un traseu direct pe Bandă Roșie, o potecă marcată care urcă pe versantul stîng după intersecția cu DJ 112G, înainte de chei. Pentru a intra pe potecă urmăriți un stîlp metalic vopsit în galben, însoțit de un panou informativ. Trebuie trecut pîrîul direct prin vad, adică pe deasupra, de fapt. Poteca urcă prin pădure, pe alocuri destul de abrupt (maxim de 25%). Marcajul e rar, dar urmărind poteca și traseul GPS n-ai cum să te pierzi. După vreo 700 de metri poteca iese din pădure printre fînețele sătenilor din Măgura. Suntem în plin peisaj magic, între Crai și Bucegi. Poteca înaintează printre garduri de gospodării. Deși obișnuit cu turiștii, cocoșul ăsta zicea să-i lăsăm moțatele în pace. Străbatem o livadă de vișini, dincolo de o poartă de lemn (deschisă, de altfel și singura de pe traseu). Se poate ajunge în drumul Măgura - Peștera și urmînd 2 poteci pieptișe, perpendiculare pe respectivul drum. Noi am preferat să urcăm oblic, mai lin. Ne mai împiedicăm privirea de cîte o casă veche, apoi o ridicăm iar spre creste. Astfel ajungem în drumul județean neasfaltat 112G. Aici facem stînga spre Măgura. Cum pe urcare ne consumasem apa, trebuia să găsim un izvor sau un magazin. Pentru moment, priveliștea ne făcea să uităm și de sete, și de foame. Casă la țară așteaptă orășean sătul de zumzetul vieții urbane. Iar pe noi ne aștepta un localnic, moțăind la volanul unei camionete, să ne spună încotro s-o luăm spre cel mai apropiat magazin mixt. Și am luat-o la dreapta, abîtîndu-ne un pic de la traseul fixat, dar pînă să vedem magazinul am nimerit la Villa Hermani, unde gazdele, niște nemți (sau poate sași) ne-au arătat un izvor în curte (gratis) și ne-au dat cîte un pepsi pe terasă (5 lei). Vederi de pe terasă: Spre Crai Spre Peștera. Spre Bucegi. Ne-am luat la revedere de la vremelnicele noastre gazde și am făcut cale întoarsă pe traseu. Urma să coborîm pe forestierul în Serpentine care leagă Măgura de Zărnești. Drumul era destul de prăfos, dar traficul destul de redus, din fericire. Concurență mare la marginea drumului. Aici întîlnisem un cuplu de germani pe MTB, ea ne-a zîmbit, el care venea mai în spate, gîfîind contra rampei, s-a burzuluit și a zis repede "No picture, nooo picture!" Nu i-am făcut, că mi-era să nu cadă de pe bicicletă, și oricum îl supăra suficient urcarea. Era dintre ăia cărora nu le place să vorbească atunci cînd urcă. Am ajuns din nou la fîntîna lui Botorog. Azi pare-se că era ziua bicicliștilor. Din nou la pas de-a lungul pîrîului. După care am aterizat din nou la o masă de la Casa Rustică și înapoi la pensiune, pentru o ultimă seară la Zărnești. Am avut parte și de o mică repriză de ploaie, dar eram deja înauntru cînd ea își făcea de cap... Traseul: https://ridewithgps.com/trips/72118233
 6. danygrama

  O pereche de roti din carbon de 27,5 la un pret cum rar se poate intalni : :https://www.bike24.com/p2468457.html
 7. Last week
 8. Traveller

  Cauza reală rămîne încă în ceață și cred că bicicleta statică a fost o asociere mai degrabă întîmplătoare sau care cel mult a dat un brînci suplimentar, adică s-a suprapus cu adevărata cauză (obstrucție sau infecție).
 9. pedale

  Si eu tot la orizontala ma refer, dar apare forta A orientata spre directia de inaintare si incercuit "friction"!? Friction e spre inapoi. Iar cu prostata, cred ca trebuiie reglata saua in asa fel incat sa nu te apese varful seii intre picioare cand stai aplecat pe ghidon. Sau partea ingusta a seii.
 10. gabinicola

  trebuie sa recupereze si ei cumva preturile mici la unele produse.. tot e bine ca te lasa sa alegi 2 bucati.. mi s-a intamplat sa vreau odata 2 bucati dintr-un maxxis si ma lasa sa aleg doar 1 bucata.. sa plasez 2 comenzi? nu mersi
 11. Traveller

  Păi sunt învinse atunci cînd biciclistul înaintează (cu un cost energetic). Ceea ce am vrut să evidențiez era diferența dintre a pedala pe o statică și pe o bicicletă normală, tocmai datorită lipsei forțelor de pe orizontală.
 12. freetools

  sau tampit astia de la rcz 1 cauciuc pliabil 21 euro transportul cat e pretul normal 2 cauciucuri 31 euro Pt fiecare cauciuc se adauga 10 euro si sunt pliabile
 13. pedale

  Fara legatura cu prostata, Ff=m×N si actioneaza in sens invers deplasarii. Prin urmare, la forta de frecare se adauga rezistenta la inaintare datorata aerului. Aceste forte trebuie invinse pentru a inainta.
 14. paulrad

  Da, am pățit când eram mic, la țară, au fugit puii vecinei să intre în curte când am trecut pe drum și jap unul cu capul între spițe. M-a certat aia că i-am omorât puiul, i-am zis să și-i țină în curte, apoi m-a certat că-s nesimțit.
 15. BogdanTimisoara

  Cum sa fie fara rost? E extrem de practic, daca un porumbel sau o pisica in fuga ar trece prin roata, nu se mai loveste de spite si nu isi frange gatul.
 16. haarp

  Ingenios dar fara rost... Cel mai tare e ''pinionul''
 17. gabinicola

  CRC specifica pe site ca preturile sunt finale cu taxele incluse, chiar daca in conditii sunt inca contradictii cu noua lege intrata in vigoare la noi de la 1 iulie.. A comandat cineva dupa aceasta data? si eventual daca a platit ceva in plus in vama... I-am intrebat pe cei de la crc si din raspunsul primit inteleg ca nu ar trebui ca destinatarul sa mai plateasca ceva... " The prices listed on our website include all taxes and duties. Domestic VAT is not charged on our orders. We ship orders on a ‘delivered duty paid’ basis, meaning import VAT is paid by CRC."
 18. Marius.R

  https://www.youtube.com/watch?v=RMUrJhet-1M&ab_channel=TheQ
 19. Traveller

  Stai că ne-ai luat prea repede. 1. Prostatită acută de ce cauză? Infecțioasă, de stază consecutivă unui blocaj (calcul) sau...? S-au făcut investigații care au scos la iveală ceva? 2. Pe bicicleta STATICĂ există o diferență semnificativă de apăsare în șa din partea ciclistului, pentru că nu mai există componenta orizontală de înaintare, care diminuează parțial forța de greutate. https://teachuphysics.wordpress.com/forces-acting-on-a-bicycle-answers/ 3. Medicul spune că e posibil să fie o asociere, dar nu musai cauzală. E posibil să fie una coincidentală, de exemplu s-a întîmplat ca exercițiul tău să aibă loc în același timp cu migrarea unui calcul sau să determine direct migrarea respectivă (deși mă cam îndoiesc, migrarea ar fi fost asociată cu durere semnificativă - colică renală).
 20. Remicade

  Ce știți despre legătura dintre cele două ? Mai exersez pe bicicleta de apartament și după o tura mai energica de 30 de minute a doua zi am ajuns la urologie urgențe cu dg prostatita acuta. Medicul spune că e posibil sa fie o asociere.
 21. freetools

  Am citit pe undeva o chestie. Că fondul de janda din textil poate face dificila montarea unui cauciuc. O să încerc și cu fond din PVC poate cine știe o merge mai bine
 22. Mookyama

  Himalaya.ro 40% off
 23. Traveller

  Folosește toate 3 levierele, la șosea e uneori nevoie. Cauciucurile cu margine pliabilă intră mai greu decît alea pe sîrmă, asta pînă se mai lasă kevlarul ăla.
 24. freetools

  caut 1-2 anvelope cursiera tocite bune de aruncat. 23c 25c orice producator in afara de michelin. Numai cauciuri uzate de aruncat, vreau sa verific daca si alte marci tot asa de greu le pun pe janta.
 25. gabinicola

  pentru toate comenzile de peste 10e se taxeaza tva, cu exceptia unor produse care sunt exceptate in limita a 150e, nu e cazul unei comenzi de piese de biciclete. Sau limita de 45eur in cazul unor trimiteri intre 2 persoane fizice. Daca la posta e ok deoarece te taxeaza tva+ 8lei , in cazul curierilor sigur te taxeaza mai mult. Anul trecut am intrebat la dhl pentru un colet extracomunitar , doar formalitatile de procesare a coletului costa minim 100lei+ procent din valoarea coletului. Eu inca nu sunt lamurit daca CRC suporta ei toate taxele cum specifica pe site sau cei din vama iti vor percepe tva, dar am intrebat azi.
 26. Mookyama

  Comanda se inchide maine dimineata inainte de ora 12:00.
 27. Mookyama

  Nu contest asta, caci reglementarea s-a facut de la 1 iulie prin baza legii 227 din 2015, insa curierii din 1 august au luat masuri in aceasta privinta DHL, FeDex, etc. Ce nu am inteles este valoarea maxima coletului, unii zic 10euro, altii 150euro, Aurel zice indiferent de valoare. Nu am comandat prin posta, consider o bataie de cap, dar e bine de stiut, @JDM. Poate ar fi bine de mentionat undeva pe un topic mai vizil mai multe detalii. Eu am anuntat pe forum pentru 1 august, privind informatiile de la curierat.
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up