All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. gibonu

  @Trevizes "11.02.2020 Europa trebuie să stăvilească asaltul Chinei împotriva drepturilor omului în lume. Preşedintele Xi Jinping supraveghează în China oprimarea cea mai brutală şi mai răspândită din ultimele decenii. Disidenţii sunt reduşi la tăcere. Grupările civice sunt oprite. Nu mai există jurnalism independent. Conversaţiile online sunt reduse. În Hong Kong, libertăţile deja limitate sunt atacate iar pentru populaţia Uighur şi alţi Musulmani Turci din Xinjiang, Beijing a construit sistemul de supraveghere cel mai invaziv din lume cuplat cu detenţia a mai mult de un million de personane în vederea îndoctrinării lor forţate." Sursa si mai multe detalii: https://www.hrw.org/ro/news/2020/02/11/338769 Acum intelegi ce tot incercam noi sa iti spunem, respectiv ca nu poate exista pacifism fara respectarea drepturilor omului?
 3. gibonu

  Nu poti spune "statul X este unul pacifist pe plan mondial" atata timp cat statul respectiv isi oprima proprii cetateni. Este in primul rand o contradictie de logica elementara. Garantarea drepturile unei minoritati (etnice in cazul de fata) este un principiu de baza al Drepturilor Omului. Asta nu vrei tu sa intelegi. In rest, apreciez cum incerci sa "dregi busuiocul" cu istoria de 4000 de ani ai Chinei. Insa noi aici vorbim despre ceea ce se intampla azi, in 2020, nu despre ce s-a intamplat acum 3500 de ani.
 4. MaC®

  Nț. Nu ie bine. Linkurile sunt de la 2 gazete imperialiste. Iar sărciu a fost făcut cu Gugăl, altă chestie câh.
 5. Today
 6. majikstone

  https://www.google.com/amp/s/nymag.com/intelligencer/amp/2020/08/trump-cdc-coronavirus-testing-keep-numbers-low.html https://www.google.com/amp/s/fortune.com/2020/04/01/china-coronavirus-cases-deaths-total-under-report-cover-up-covid-19/amp/ Google is your friend. Eu sunt surprins ca nu ai auzit din presa (locala si internationala) de lucrurile astea...
 7. Trevizes

  Ce inseamna ca e tracked? Am o comanda importanta "shipped" de curand. Are TRAKPAK Tracking Number si Tracking Number se site-ul trakpak. Cica ar fi prin Olanda. Vad ca nu au inclus numarul de telefon al destinatarului. Sunt sanse sa aflu AWB cand ajunge in Romania si care este operatorul de aici? Daca da, tot de pe situl trakpak? Imi trimit pe email automat? @Mookyama cred ca o sa te sun sa ma lamuresti ... Merci anticipat.
 8. Trevizes

  Sunt nevoit sa ma repet. Am spus ca este o putere "pacifista". A fost o comparatie la nivel istoric cu apetenta pentru agresivitate razboinica a altor tari care de-a lungul istoriei au fost in categoria puterilor globale. Nu era o comparatie cu Bulgaria sau Luxemburg. Nu era vorba de luptele pentru putere interne. Ca vecin al unui stat nu ma afecteaza ce se intampla la vecini daca nu ma ameninta pe mine. Deci nu am considerat razboaile civile. Comparatia mea nu are legatura cu statul de democratie sau tiranie. Deci insistenta asta cu drepturile omului, represiunile unor minoritati, nu intra in comparatie. De ce sa discutam despre drepturile unor minoritati? Ce legatura are cu afirmatia mea? Unii zic si demonstreaza ca nici in US unele minoritati imai au probleme si totusi vorbim de statul care este sinonim cu definitia democratiei si a libertatilor. Cu toate aceste atribute&clisee cu "ala e democrat", "ala e un tiran" ... iata ca era mai bine sa nu fi vietnamez, sirb, afgan, sau irakian. Puteai primi o bomba in cap de la Marele Parinte al Democratiei Globale. O fi USA democratie, dar putere "pacifista" nu e sigur. Ca sa nu mai zic de statele europenie care au ajuns puteri mondiale tocmai pentru ca au inceput sa fie intai puteri militare si ulterior colonialiste. De asta am zis, prefer sa fie China prima putere a lumii si am zis clar din ce motiv. Nu sunt admiratorul culturii lor. Mai cunosc cite ceva din modul cum inteleg ei filsofia de viata si este incompatibil cu cultura noastra. Asta nu inseamna ca e gresit, doar ca nu ni se potriveste. Eu am spus ca puteau invada lumea in anumite momente ale istoriei si nu au facut-o. Au inventat praful de pusca deci in afara suprematiei numerice o aveau si pe cea tehnologica. La scara istoriei nu mai conteaza cum s-a organizat intern o civilizatie/culturam ca a fost tiranie, monarhie, imperiu, republica, "democratie socialista". Sper sa fie clar. P.S. Intre citatele mele nu este nimic inconsistent. In primul enunt era vorba despre economie. Sigur nu mai este dupa manualele vechi. In al doilea despre sistemul politic de reprezentativitate si drepturi. Inca o incercare nereusita de a gasi o contradictie acolo unde nu exista ... care este sursa informatiilor tale conform carora chinezii trimit date false? Iar Trump a incercat sa masluiasca raportarile medicale ? mi s-ar parea ceva foarte tare ...
 9. Reavermann

  Wow! Superba tura. Sunt curios cum s-a comportat garmin-u timp de cele 14 ore. Ai avut nevoie de baterie externa, sau a rezistat "stand-alone"?
 10. gibonu

  A durat ceva, insa pana la urma te-ai convins singur ca actualul sitstem din China se numeste comunism. Multumesc. In rest, despre cum trateaza acutala putete de azi de la Beijing minoritatea musulmana din vestul Chinei ce poti sa ne spui? Sa inteleg ca se incadreaza si asta in conceputul de "pacifism" chinesc? Nu de alta, insa acest aspect ti-a scapat desi ne-ai povestit de cei peste 4000 de ani de istorie ai Chinei.
 11. Dropper poti monta si pe Cube Tubeless probabil poti face si pe Haibike Cube are modele si cu cursa mai mare la suspensii (Stereo Hybrid 140, Stereo Hybrid 160), dar si Haibike are modele cu suspensii si mai lungi (180mm, 200mm) Sunt modele de Haibike cu baterie de 630Wh Eu alegerea mi-as baza-o mai degraba pe chestii gen: pret, disponibilitate, dealer Cube sau Haibike local, service Bosch sau Yamaha local (sau ce motor ii), poate vreuna dintre biciclete ii la promotie/lichidare de stoc... etc... si nu in ultimul rand: care dintre modele iti place tie mai mult ca aspect.
 12. Mookyama

  Prima tura a noastră mai serioasă. Am ieșit și pe DN. Faza haioasa este ca am luat câteva PR pe Strava cu câinele in spate si haine normale (55.4 km/h)
 13. Mookyama

  Dacă mai ai ocazia sa treci pe acolo, cumpără un marker zdravăn și cu varful gros. Restul ți-l imaginezi tu ps: 1.5m 🔛 🚴 ps2: ar trebui mediatizat asta, ii doare la bască. Ca idee, dacă unul mă claxonează și reușesc sa îl prind undeva, mă duc și ii bat in geam. Da, îmi fac timp pentru idioți! Ieri, eram cu câinele in rucsac. Oprește o tipa înainte de podul subteran înainte de Băneasa. A coborât o tanti și bineînțeles ca fiind trafic fluid era sa îl pup pe unul in spate. Vina era a mea, dar nu mă așteptam, chiar dacă a frânat dinte-o data și s-a pus pe avarii. Ok. M-am dus la ea, a tăiat-o repede. O prind pe drum, dau din aripi, ii zic de suflet. O taie mai departe și ne întâlnim din nou, la semafor. Nu ii mai zic nimic, dar aud o voce din stânga... i-am spus sa oprească undeva cât de cât mai retras, fiind zona de trafic ne-a blocat complet banda, forțând intrarea pe a 2-a banda. Succes cu asta de pe loc. Și zice dar am o colega... zic colega are 2 picioare, dacă ați adus-o până acasă, cred că 20 de metri pe jos nu ii pica rău, făcea și dansa puțin fitness 😁 și zâmbesc. Și tipa își cere scuze. Apoi îmi zice ca e mișto câinele, și ca are și ea câine și așa pe dincolo...daca mai ținea semaforul vreo 20 de secunde cred ca ieșeam la o cafea 🤣
 14. Yesterday
 15. majikstone

  1. Sa crezi ca numarul de cazuri raportate pe plan international de autoritatile chineze e cel real e cel putin hilar in contextul in care pana si in SUA s-au masluit cifre la cererea lui Trump. 2. Usor de facut asta intr-un stat in care libertatile cetatenesti sunt optionale, acordandu-se si eliminandu-se dupa cum considera necesar Partidul™.
 16. Trevizes

  Istoria "Chinei" incepe cu 2000 de ani inainte de Hristos si in 4000 de ani voi nu reusiti sa dati un singur exemplu concret pe cine a atacat China, ce razboaie a generat! Cand eu va zic ca va faceti de ris, voi nu credeti. a "amenintat" Taiwan Deci nu a atacat. Aha. Care e istoria Taiwanului? Nu traiesc tot chinezi acolo? Dar cine e Taiwan-ul? Cite tari recunosc Taiwanul? Apropo, cetatenilor, tara din care faceti parte nu recunoaste Taiwanul. Dar Hong Kong sau Tibet nu sunt de facto tot teritorii chinezesti? Dupa mintea voastra probabil la 22 iunie 1941 Romania a "invadat" un vecin pasnic, Republica Sovietica a Moldovei. Germania a declansat doua catastrofe mondiale doar intr-un singur secol, dar e ok. Puterile europene au dezvoltat imperii care au s-au intins pe toate continentele si au macelarit tot ce au intalnit in cale, refuzandu-le fiintelor intalnite din alte rase calitatea de "om". Statele Unite, marea "democratie" ... hai ca pe astia cu razboaiele lor recente macar din filme si tot trebuie sa fi auzit de ele ... Marea Putere de la Rasarit ... Imperiul Otoman / Turcia ... curat pacifism si la astia. Asta e anvergura despre care vorbeam . cand am zis "pacifista" la scara istoriei.. ca in China nu e democratie, asta e de necontestat, dar nu asta era discutia. Ce legatura ar avea sistemele politice cu razboaiele? La scara prezentului, cu o populatie de 10 ori mai mica decat a Rusiei, China nu este nici pe aproape o putere militara comparabila cu Rusia. China are un (1 !!!) portavion, US are 24, Franta are 4, Italia 5!, Nu intamplator vorbesc despre portavioane, aceasta "arma" este una eminament ofensiva. Pina si Egiptul sau Australia au cite 2. Arme nucleare: China ar avea in jur de 300. Rusia 55000, US 70000. Ramane cum am stabilit, China este o putere pacifista. Mai studiati. Cand am zis China nu m-am limitat la PRC. Si da, sunt cei care acum tin pandemia sub control. Dar nu are rost sa discutam aici si mai ales pina nu va informati corespunzator. Btw, purtati masti fabricate in Romania cand intrati la Carrefour sa va luati Toblerone? Sau cumva din ....
 17. Aia cu spray-ul au fost chiar finuti, huligani din specia "cu carte" , adica se pare pot citi panoul! Mare lucru! (avand in vedere nivelul educatiei!) Altii mai "fara carte" puteau sa smulga intreg panoul si sa si-l monteze acasa la cotetul de porc sau la caruta. In Romania exista unii care smulg sinele de tren, cablurile de circulatie feroviara, fura bariera, mananca lebedele, extrag bancile din parcuri peste noapte , etc. Zilele trecute unii au furat de la o intreprindere un motor de milioane, l-au taiat bucati si-l duceau cu caruta spre fiare vechi cand au fost prinsi. La mine au mazgalit (cu spray, tot negru - cred ca asta e mai ieftin) blocul imediat dupa reabilitare, cand era alb, nou si curat.
 18. Traveller

  Pîrîul Vîrghiș izvorăște din subgrupa munților Harghita, parte a munților Perșani, și de-a lungul vremurilor și-a croit prin calcare chei care-i poartă numele și sunt spectaculoase, însă ușor de parcurs datorită amenajărilor de pe toată lungimea celor 4 km. Pot fi parcurse inclusiv de către copii de vîrstă școlară și, deși cu dificulîtți inerente, chiar și cu bicicleta pe umăr, pentru pasionații care vor să le includă într-un traseu fără să facă și cale întoarsă la capătul lor. Acces: - dinspre capătul sudic, din DJ 131, comuna Vîrghiș, județul Covasna. Drumul este un comunal asfaltat (fost Drum Forestier Vîrghiș), îngust, care la km 10 trece în jud Harghita, iar la km 11 se termină în dreptul accesului în chei și al unui teren de campare. - dinspre capătul nordic - la extremitatea nordică a satului Merești din comuna omonimă (jud. Harghita), din drumul principal asfaltat, DJ 132, se desprinde DJ 132A, un drum de macadam pietros, accesibil și cu mașina, care urcă și coboară simetric, cîte 3.5 km, pînă la cantonul care marchează accesul în chei prin nord. Rezervația este alcătuită din numeroase formaţiuni şi elemente geomorfologice calcaroase, săpate de pârâu. Pe o lungime de aproape 4 km, întâlnim stânci de calcar, versanţi înalţi, verticali şi abrupţi, din care izvorăsc pâraie de munte, turnuri de calcar (Turnul Porumbeilor, Turnul Csala), creste de calcar, doline, avene, grohotişuri şi mai ales peşteri de importanță științifică și speologică. Aceste cavităţi au în interiorul lor valori arheologice şi paleontologice care sunt păstrate aproape intacte în peşteri închise publicului larg. Peșterile Orbán Balázs, Șura Cailor, Gaura Tătarilor pot fi vizitate. În această rezervație naturală complexă (geologică, speologică, botanică) se află cea mai mare populație de lilieci din țară, formată din 19 specii. Vizitarea Cheilor se poate face contra cost - prețul biletului pentru adulți este 10 lei Traseele marcate în și pe lîngă chei, avînd ca reper intrarea principală sudică: – cruce albastră (trece prin chei și prin apă - dar acum sunt amenajate 9 podețe și nu mai e cazul sa treci prin apă la propriu) – traseul principal – bandă galbenă (se desprinde din cruce albastră, undeva pe la jumătatea cheilor, urcă abrupt și e recomandat dacă vrei să vezi cheile de la înălțime); – punct roșu (merge pe deasupra cheilor și e cea mai rapidă cale spre Merești, dar ratați parcurgerea cheilor propriu-zise, podurile și peşterile). Bibliografie: https://visitcovasna.com/places/rezervatia-naturala-cheile-varghisului https://muntii-nostri.ro/ro/routeinfo/poteca-cheii-din-cheile-varghisului https://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=84054&d=cheile-varghisului--baraolt-cv https://visitharghita.ro/ro/places/pestera-meresti
 19. Traveller

  Pe asta cu China pacificatoare n-o observasem, că eram atent la România. Mi se o gugumănie de proporții. Cînd o fi fost pacificatoare, că după 1927 a dus războaie aproape non-stop sau s-a implicat în toate conflictele posibile din zonă (unde a sprijinit și, unde a fost posibil, chiar impus regimuri comuniste). Dacă e să numim un stat pacifist, Tibetul poate că a fost așa ceva, dar n-a mai avut loc de ei chiar China, și i-a ocupat. Pe uiguri îi toacă mărunt profitînd de existența unor entități separatiste, care doreau să facă un stat independent, Turkestanul de Est. Chiar dacă existau (sau există) forțe paramilitare teroriste, n-am înțeles ce vină au restul de civili. Pe chinezii anticomuniști, Partidul i i-a alungat și izolat în insula Taiwan, și se opun admiterii lor în ONU. Sud-coreenii se pot considera norocoși că au scăpat de influența marelui prieten. I-a blagoslovit doar pe amărîții ăia din Nord. Mai nou, gustă din aceste binefaceri și oamenii din Hong-Kong. Schimbînd planul discuției - acum am sesizat și afirmația că PRC ar fi ținut sub control pandemia. Altă afirmație epică! Deocamdată singurele exemple de ținut control ca lumea epidemia sunt Coreea de Sud și Taiwan. În datele furnizate de ei putem să avem și ceva încredere. Dacă are cineva încredere în datele tovarășilor din PRC... mi se pare naiv, riscant și cum mai vreți. E în firea unor astfel de regimuri să nu informeze corect (adică să dezinformeze, să mintă) atît pe proprii cetățeni, cît și pe ai celorlalte state.
 20. gibonu

  In completare la ceea ce a spus @majikstone, am auzit niste povesti conform carora chinezii care detin afaceri in afara Chinei sunt supravegheati de Partid si in functie de dimensiunea afacerii, platesc o cotizatie catre acelasi Partid (intampator unic). Ma refer la cei care au pleacat din China in ultimii 30 de ani, nu la comunitatile chinezesti traditionale din America de Nord sau restul Asiei.
 21. majikstone

  Bonus: accesul la Internet este crunt cenzurat, iar mai nou posibilitatea de a calatori in strainatate e conditionata de "creditul social" obtinut in parte pe baza "reviewurilor" facute de alti concetateni. Sigur, din punct de vedere al modului de interactiune dintre companiile chineze si piata internationala, China nu mai joaca demult dupa regulile comunismului oldschool, dar dictatura si opresiunea sunt la cote inalte comparativ cu Europa civilizata. PS: ultima gaselnita a Tovarasilor din Marele Partid o reprezinta lagarele de "reeducare" (a se citi concentrare) ale uigurilor, grup minoritar etnic musulman. Acestia sunt trimis in respectivele lagare strict pe criterii de apartenenta etnica. Cand au facut-o nazistii, s-a numit Holocaust. Cand o fac comunistii, se cheama normalitate probabil in ochii nostalgicilor epocii de aur.
 22. gibonu

  Numele oficial este Republica Populara Chineza: Conducerea statului este asigurata de catre Partidul Comunist Chinez, intamplator unicul partid din tara; Nu exista alegeri libere; Nu exista liberatate presei; Etc. Oare or fi chinezii comunisti? Alta maxima, asta cu "China pacifista dintotdeauna". Cea cu "libertatea de calatorie este un moft" paleste pe langa asta. Doar cateva exemple scurte, despre cat de pacifista este China: Amenintarea cu invazia a Taiwan-ului, incepand din 1949; Ocuparea Tibetului; Modalitatea in care trateaza comunitatea musulmana din vestul Chinei, de la grantia cu fostele "stan-uri" sovietice; Reprimarea brutata a demonstratiilor pentru democratie din Honk-Hong. Curat pacifism.
 23. Pentru ca nu sunt amendati si pot face ce vor.De asta fiecare face ce vrea.Din pacate discutiile sunt lungi si cam inutile.
 24. EyesOnly

  Cat de idiot si prost sa fii sa vii cu spray-ul si sa dai peste?!? Doamne ce tara plina de prosti
 25. Nu am conditie fizica prea buna, de 2 saptamani am reusit sa ma las de fumat dupa 9 ani si chiar nu ma ajuta plamanii sa ma car pe bicicleta fara asistenta unui motor, am incercat. + zona unde locuiesc e zona de munte unde am multe urcari. Da, locuiesc in Norvegia. Din ce am cautat pe net, cube are capacitatea bateriei mai mare, unele componente mai bune, parca schimbatorul (derailleur), sistem tubeless + alte mici avantaje, pe cand haibike are dropper post, suspensiile mai mari (150mm fata de 120mm la cube) si alte chestii. As vrea sa ma ajutati sa aleg intre cele 2 sau eventual alta mai buna decat cele propuse de mine.
 26. Moale și casant parcă nu sună sună bine/ok împreună. Felicitări! Oau, în 3 săptămâni i-ai făcut cadrul, ai asamblat-o și ai și făcut 700 de km cu ea. Tare de tot.
 27. Și un FS normal nu te-ar ajuta? Adică mă gîndesc că nu-ți trebuie asistență electrică pentru a aborda coborîrile, ci doar dacă urci mult, din greu, ca să ajungi să te dai pe coborîri. Oricum ambele biciclete propuse de tine par bune, dar nu prea mă pricep pe partea de motor. Văd că Haibike are motor Yamaha, iar Cube are Bosch. Haibike are și dropper, care pe partea de coborîri e util. La vîrste tinere nu prea aș recomanda electrică, decît dacă ai vreo problemă de sănătate și traseele sunt lungi și grele, făcute în limite strînse de timp. PS: chiar te afli în Norvegia?
 28. 90% fac trasee prin padure a cate 2-3-4 ore si recent am inceput si putin de downhill prin trasee special amenajate, dar bicicleta pe care o am momentan nu imi ofera destula incredere in a ma aventura atat de agresiv pe dh. Despre conditia fizica, nu e ceva cu care sa ma laud. 1.84 m si vreo 90-93 kg.
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Sign Up